Ultima actualizare: ieri, 22:26
Locale

Tineretul Conservator strânge semnături pentru modificarea legii bunicilor

TC legea bunicilorOrganizaţia de Tineret a Partidului Conservator Satu Mare, condusă de Valentina Ioana Pop, desfaşoară o acţiune de strângere semnături pentru susţinerea propunerii legislative a Partidului Conservator, care are ca obiect de reglementare, modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind susţinerea concediului şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, prin acordarea posibilităţii bunicilor de a beneficia de o sumă lunară pentru îngrijirea copilului în situaţia în care părinţii se întorc la locul de muncă.

Propunerea vine în sprijinul creşterii natalităţii, în sensul încurajării tinerelor familii de a avea copii, în condiţiile în care Fondul ONU pentru Populaţie avertizează România asupra fenomenului îmbătrânirii populaţiei şi a degradării structurii acesteia pe vârste. Această propunere vine şi în sprijinul tinerilor părinţi care nu doresc să renunţe la locurile de muncă, având însă asigurat un cadru afectiv pentru creşterea copiilor lor, un cadru necesar dezvoltării armonioase.

 „Această măsură ar fi benefică atât părinţilor, care îşi pot relua serviciul mai repede, cât şi copiilor şi bunicilor. Suntem conştienţi că în condiţiile socio-economice actuale pensionarea reprezintă scăderea veniturilor astfel pensionarii ajung să fie o categorie defavorizată, o categorie căreia noi, tinerii, ar trebui să îi oferim mai multă atenţie”, a susţinut Valentina Ioana Pop .

Un argument pentru utilitatea acestei propuneri este că România nu prea are alternative pentru îngrijirea copilului până la 2-3 ani, iar sistemul de creşe nu reuşeşte să răspundă tuturor solicitărilor. În plus, creşele private sau bonele reprezintă un efort financiar cam mare pentru majoritatea familiilor, astfel toţi bunicii ajung să aibă grijă de nepoţi, însă acum noi dorim ca aceştia să primească un sprijin financiar pentru acest lucru.

“Eu împreună cu tinerii din organizaţie vom strânge semnături pentru susţinerea acestei propuneri a conservatorilor în faţa sediului PC Satu Mare din Piaţa Libertăţii nr. 14,intre orele 12 si 16, până în data de 23 august. După această dată vom stabili şi alte puncte unde sătmărenii să contribuie cu semnătura lor la un proiect benefic pentru noi toţi. Semnarea formularelor este posibilă şi la sediul PC Satu Mare între orele 900-1500, a declarat Valentina Ioana Pop, Preşedinte Tineretul Conservator Satu Mare.

2 comentarii

  1. Daniel Răspunde

    Eu as avea o alta initiativa, sa fie ilegal ca mama sa se intoarca la munca in primul an, sau macar in primele 6 luni. Copilul e realmente traumatizat de faptul ca mama lipseste, si nu poate intelege de ce este parasit. Pentru cateva sute de lei in plus, traumele raman pe viata.
    Cat despre bunici, in primele 6-8 luni de viata ei nu pot inlocui MAMA. Si nici nu e bine sa o faca. Iar adesea nu o fac bine, din cauza problemelor inerente varstei.
    Lasati mamele sa fie mame, macar in primele 6 luni, nu muncitoare!

  2. Silver Price Răspunde

    bună ziua aş dori să ştiu dacă este necesar un act de călătorie pentru fiul meu care are 2 ani sa mă explic mai bine el urmează să plece din italia în românia doar cu mama lui şi aş vrea să stiu daca are nevoie de procura. Va multumesc anticipat şi aştept răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.