Ultima actualizare: azi, 15:22
Locale

Consiliul Județean are plăți restante de 4,7 milioane lei. Primarii PNL în topul datornicilor!

datorii primariiConsiliul Judeţean şi mai multe primării din judeţul Satu Mare înregistrează plăţi restante mai mari de 90 de zile în valoare totală de peste 9 milioane lei.

Șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că la nivelul ministerului se implementează proiectul “Creșterea responsabilizării administrației publice prin modernizarea sistemului informatic pentru raportarea situațiilor financiare la instituţiile publice” – “FOREXEBUG”, a cărui scop este asigurarea unei transparenţe în actul administrativ. Astfel, vor fi publicate plăţile restante ale unităţilor administrativ teritoriale mai vechi de 90 de zile.

Potrivit centralizării, la nivelul judeţului Satu Mare valoarea sumei restante este de 9,3 milioane lei.

Ardelean i-a atenţionat pe edilii care au plăţi restante “fără angajamente legale”, arătând că nu este bine să procedeze în acest fel.

Cele mai mari datorii sunt înregistrate de :

Consiliul Judeţean Satu Mare (preşedinte PNL) – 4.723.267 lei,

Primăria Crucişor (primar PNL) – 1.015.811 lei,

Călineşti Oaş (PSD) – 706.490 lei,

Medieşu Aurit (PNL) – 571.223 lei,

Oraşu Nou (UDMR) – 519.236 lei,

Certeze (PDL) – 448.869,

Cămin (FDG) – 321.245 lei,

Ardud (PNL) – 312.948 lei,

Târşolţ (PNL) – 283.961 lei,

Agriş (UDMR) – 173.671 lei, etc.

În imaginea alăturată găsiţi întreaga listă a primăriilor cu datorii.

Pearl Beauty Center

8 comentarii

 1. Sătmărean Răspunde

  Cea mai frumoasa dovada a “profesionalismului” PNL si a calitatilor de management al Preasfintitului Adrian Stef!

 2. matroz Răspunde

  Eu sunt convins ca o parte din aceste datorii reprezinta si plata chiriilor catre diverse asociatii,culte etc.care au intrat in posesia unor imobile sau terenuri in mod cel putin dubios si in jud.Satu Mare.
  Haideti sa cerem primarului din Satu Mare,din alte comune sa prezinte public cladirile-sa zicem-care au intrat in posesia biericii refomate ,romano-catolice etc.si care sunt actele doveditoare de proprietate ce au stat in spatele lor.
  Am avea surprize de neimaginat,cate hotii au fost in stare sa faca,nu numai in Satu Mare dar si in alte parti.Am afla astfel de despagubiri in sute de tone de aur facute de statul roman in anii 30,inclusiv statului maghiar.Si acum le mai cedam odata…

  • toma Răspunde

   Pentru voi exista un singur raspuns: ungurii-s de vina. Alt argument nu aveti (dezastruoasa mostenire pdl a mai fost o vreme), iar asta arata limitele intelectuale si doctrinare care va apasa. Sinteti penibili punand placa nationalismului de fiecare data cand va arata cineva cu degetul, dar macar tatucul Iliescu poate fi mandru de asemenea urmasi.

 3. performer Răspunde

  Ce conducator performant e Stef!

 4. demon Răspunde

  Profesionalism in incompetenta, ratati profesional, total depasiti de situatie.

 5. AVRAM Răspunde

  domnule MATROZ sint intr-eu totul deacort cu dumneavoastra dar de vina sint si primari actuali si cei dinaintea lor ,dar cladirile si apartamentele ce le ocupa clientela politica oferite de primarii pnl oamenilor de inredere fara ca macar acestea sa plateasca macar un leut chirie ,sau pasuni care primarii din comune se dau peste cap sa le diminueze ca sa le puna in posesia unor smecheri pe comisione enorme ,ati vazut vreun primar care sa nu fie deacort sa diminueze pasunile comunale ,si intrebativa oare de ce??????

 6. imre Răspunde

  e normal sa fie datorii la mediesu aurit pt ca primarul zete de un an curata doar santuri pe banii grei si e preucupat sa isi plateasca un consilier personal cu 20 milione pe luna din banii comunei doar sai promoveze palinca ,medieseni ar trebui sal intrebe pe zetea ca asta le-a promis in campania electorala ca va spala bani contribubiluli in apele din santuri ,si cu aceias firma sasi construiasca el impreuna cu viceprimarul tot felul de cladiri sau drumuri de acces la palincia lui

 7. FLAVIU Răspunde

  acum cetateni pot sa isi dea seama cit a costat campania electorala a fiecaru prima ,acestea sint sumele care au trebuit sa le recupereze prin firme si firmulite de casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.