Ultima actualizare: azi, 16:08

 

Locale

Finanţele sătmărene au încasat cu 64 milioane lei mai mult decât anul trecut

Mircea Ardelean, Dana Godja (3)Direcţia Generală a Finanţelor Publice, transformată recent în Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Satu Mare, a încasat în primele 9 luni acestui an cu  64 de milioane de lei mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Şeful Finanțelor Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că în 2013 a fost încasată suma de 709 milioane lei, spre deosebire de 644 milioane lei cât a fost în perioada similară de anul trecut.

Înseamnă că undeva ne mişcăm, ne îndreptăm spre ceva bun. Sumele declarate şi acestea au crescut de la 811 milioane la 849 milioane”, a spus Ardelean.

Creșterea a fost datorată și reducerii arieratelor. Valoarea acestora a fost redusă de la 155 milioane în 2013 la 115 milioane lei în acest an. 11 milioane s-au încasat efectiv, restul reprezentând situaţii de clarificat.

Pe partea de inspecţie fiscală, Ardelean a anunţat că la persoanele juridice au fost realizate 966 de controale, fiind atrase 50 milioane lei cu o medie de 48 de inspectori.

Sesizările penale au scăzut foarte mult, acesta fiind un semn că evaziunea fiscală stagnează sau chiar înregistrează o uşoară regresie.

Avem în total 34 de sesizări penale în valoare de 20,8 milioane. La finele anului trecut aveam peste 50 milioane sesizări penale“, a afirmat şeful Finanţelor.

La persoanele fizice au fost derulate 379 de acţiuni de control, cu o medie de 11 inspectori, veniturile atrase fiind de 2,45 milioane. Aici a fost depusă o singură sesizare penală.

Instituţia şi-a depăşit planul de realizări, în procent fiind de 102,11%, printre primele 10 din ţară. 

2 comentarii

  1. Nicoleta Cseh Răspunde

    bravo ceausescu pcr ceasescu romania uraaaaaaaaaaa uraaaaaaaaaaaaaa

  2. toma Răspunde

    Musai trimisi bani, sa aiba ce cheltui miticii! Bravo!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.