Ultima actualizare: azi, 22:20
Locale

PDL Satu Mare susține că USL va înjumătăți ajutoarele de minimis pentru IMM-uri

pdl„200 de mii de euro pentru hoțul USL, 100 de mii de euro pentru tine IMM”. Prin această declarație a început astăzi conferința de presă organizată de către Partidul Democrat Liberal Satu Mare la sediul său din P-ța Libertății. Conferința a fost susținută de către președintele organizației județene, Petre Mureșan și de către consilierul județean Vasile Berinde.

Reprezentanții PDL Satu Mare susțin că dacă USL nu a reușit să sifoneze ajutoarele de minimis, le vor înjumătăți pentru întreprinderile mici și mijlocii. „USL a înregistrat un eșec răsunător în prima sesiune a schemei de minimis organizată la finele lunii august a acestui an. Atunci procesul s-a închis la numai 5 minute de la lansare. Beneficiarul principal: pușculița de partid a USL. Revolta întreprinderilor mici și mijlocii a blocat alocarea banilor. Ulterior, autoritățile au decis anularea acelei sesiuni și organizarea alteia noi. Astfel, Ministerul Economiei a lansat pe 27 septembrie, în dezbatere publică, un proiect de hotărâre pentru modificarea HG nr. 274/2013 privind acordarea ajutoarelor minimis pentru investițiile realizate de IMM. Însă surpriza abia acum apare, schema de minimis privind finanțarea nerambursabilă acordată IMM-urilor va fi schimbată”, susține președintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan.

Acesta afirmă că schema de minimis urmează să treacă din administrarea MFP în ceea a AIPPIMM (Agenția pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM-uri). Valoarea maximă a ajutorului de minimis urmează să fie redusă de la 200.000 de euro la 100.000 de euro, care vor fi acordați pe o perioadă de doi ani fiscali și nu trei, așa cum este stabilit în legislația în vigoare. Și valoarea ajutorului de minimis va fi de 90% și nu 100%, așa cum era stabilit până acum. Asta înseamnă că beneficiarii vor trebui să vină cu bani de acasă, adică cu o contribuție proprie de 10%.

Petre Mureșan a prezentat și o listă comparativă între realizările guvernărilor PDL și a USL. Exemplu: Salariu – PDL +13,1%, USL +4,6%; Șomeri – PDL -4,3%, USL +0,7%; Preț alimente – PDL +1%, USL +6,2%; Evaziune fiscală – PDL -3,5%, USL +5,6%; Creștere economică – PDL +2,2%, USL +2%, etc.

Consilierul județean PDL, Vasile Berinde, a declarat că România este un stat obez, deoarece agenții economici și angajatorii nu mai suportă dările supraîncărcate. Acesta a mai făcut apel la realizarea unei descentralizări corecte.

Președintele PDL Satu Mare Petre Mureșan a mai declarat în cadrul conferinței de presă că în aceste zile în interiorul PDL are loc o competiție de proiecte, pentru desemnarea candidatului PDL pentru funcția de președinte al României. La data de 30 octombrie, candidații Crețu Simona, Gheorghe Falcă și Cătălin Predoiu se vor afla la Satu Mare pentru a-și prezenta proiectele de țară. Pe data de 2 noiembrie vor avea loc alegeri interne pentru desemnarea candidatului PDL la funcţia de președinte al țării. 

23 comentarii

 1. Sofia Răspunde

  In ultima vreme USL-ul doar asta face, ia banii de la cetateni, asta in folosul lor, pe deasupra si desfiinteaza toate proiectele care veneau in ajutorul cetateanului de rand. Nici vorba sa se tina de promisiunile cu care ne-au vrajit in campanie. Regret amarnic ca i-am votat si ca i-am lasat sa ma minta.

 2. pedeleul Răspunde

  Muresan ăsta chiar că-i o catastrofă sau ne crede idioți pe toți. Pdl a crescut salariile? Afirmația asta e o ticăloșie fără seamăn!
  Du-te Petre la ghesefturile tale si lasă-i pe alții care se pricep sa facă politică.
  In ultimul timp, numai prostii debitezi!

  • patrutz Răspunde

   Bai pedeleu…. Fa bine si nu te lega de un om care aduce la buget intro luna cat toata pensia ta care ai s-a o ai la batranete…neghiobule

 3. Vasile Răspunde

  Petre Muresan e MARIONETA lui Mircea Govor. Ii mai arunca si lui o asfaltare, un sant, ceva. Omul e disperat, nu are bani nici sa-si termine mauzoleul din Paulesti (casa). Un parlit.

  • patrutz Răspunde

   Alt martalog (Vasile) … De aia da in USL ca e omu lu Govor… Bv mah papagalule :))) te doare capu cand vezi comentarii deastea

 4. pedeinol Răspunde

  Dar in PDL Satu Mare când o sa fie alegeri domnule președinte Muresan, te simți bine ca stai pe nedrept, fără să te fi ales cineva, pe scaunul acela?

 5. Palatul portocaliu Răspunde

  Mergeți oameni buni în cartierul Paulesti să vedeți casă de ciocoi nesimțit. Poporul moare de foame iar politicienii cum e si Muresan ăsta, își ridica sfidător, palate uriașe. De ce nu merg ziariștii să facă poze, să vadă în ce lux se lăfăiesc cei care ne cerșesc voturile! Jos cu ei, odată și pentru totdeauna.
  Sunt răi, lacomi și prosti!

 6. muresan Răspunde

  Pentru Palat portocaliu,
  Esti un invidios ( ca sa nu spun un tampit). Daca omul isi permite sa-si faca o casa, ce te doare pe tine capul? Au romanii o vorba : de ce-l doare pe MAGAR capul de unde beau oile apa ????????

 7. patrutz Răspunde

  Fratilor sa ne deschidem ochii si sa alungam ciuma USL-ista, altfel va fi JALE de noi la iarna, ei de acum nu mai au bani de pensii…dar la iarna… Astia din sud o sa inghete la ei in casa… Vai de mama lor….

 8. Anti socialism Răspunde

  Aveti dreptate domnule Muresan, USL omoara Romania in scurt timp. Nu sunt locuri de munca si nu se fac investitii! USL duce Romania spre socialism si saracie.

 9. fabian Răspunde

  MAFIA BANCARA DIN SATU MARE ESTE CONDUSA DE RASPOPITUL IOAN BOJA (II)
  Scris de IR Rosiianu. Posted in Ancheta necenzurata
  Doi directori ai Sucursalei Bancii VolksBank din Satu Mare sub trimisi in judecata impreuna cu preotul. Conducerea actuala s-a constituit parte civila in dosarul penal si vrea sa recupereze aproape 63.000 de lei, bani pe care preotul i-a primit drept… comision
  Dupa cum v-am demonstrat in prima parte a acestui articol, preotul Ioan boja a descoperit gaselnita obtinerii creditelor mai intai pe filiera Bancii Transilvania din Satu Mare, unde si-a facut repede acoliti in numitii Sebastian Costin, Costea Ciprian, Daniela Bliderean sau chiar si a Iudith Istvan.
  Preotul a facut bani din naivitatea oamenilor
  Primele trei persoane cu care si-a facut senin mendrele la Banca Transilvania l-au si urmat cand descurcaretul nostru preot Ioan Boja a reusit sa incheie doua contracte cu conducerea central de la Volksbank.
  Mai exact unul pe persoana fizica, unde Boja Ioan apare ca si intermediar si altul in care apare ca si francizor prin franciza „Antonia”.
  Conform unor acte depuse de conducerea central dup ace buba faradelegilor s-a spart, numai la data de 25.04.2012 suma cu care Volksbank se constituia parte civila reprezenta 52.396,89 RON, drept commission pentru franciza „Antonio & Ioana” si inca 10.494,63 RON direct comision pentru Ioan Boja, ca persoana fizica.
  Si asta in contextual in care, atentie, la finele anului 2009 contractul pe persoana fizica, ca intermediar adica, s-a incheiat cu raspopitul nostru.
  Imbogatirea lui Boja la Volksbank Satu Mare
  Revenind, ca lup imbracat in piele de oaie ce este, chiar din datele interne ale bancii cu pricina rezulta ca preotul nostru, pana la finele anului 2009, cand I s-a anulat acest drept, ca persoana fizica, deci ca intermediar, a rezolvat nu mai putin de 20 de credite.
  Cum nici aia de la banca nu sunt prosti, cand si-au dat seama ca preotul era acelasi care centra, dar si tot el dadea cu capul, i-au anulat acest drept, ca sa nu mai poata lua doua comisioane, adica sa nu mai suga de la doua tate.
  Ca el, oricum, isi storcea de bani sip e cei pe care-I ademenea!
  Ca francizor, pana cand a incaput efectiv pe mana procurorilor omul nostru a mijlocit alte 39 de credite.
  Cum procurorii au cerut si copii xerox dupa dosarele in cauza, ne asteptam sa apara si alte surprise, deoarece avem déjà dovada faptului ca preotul n-are scrupule atunci cand trebuie sa obtina ceva.
  Ca sa pricepeti mai bine, intre Ioan Boja ca persoana fizica si Volskbank si Romania SA a existat un contract de intermediere cu plata commission de 0,5% hat, pentru toate tipurile de credite aplicate la valoarea creditului imprumutat.
  Contractul de intermediere de acest tip s-a incheiat in data de 01.05.2007.
  Celalalt, de francizor , dintre banca si SC Antonio & Ioana SRL avea un contract de in baza caruia prin serviciile prestate de francizor – adica de popa – acesta obtinea o cota initiala de 1% din valoarea creditului acordat.
  Aceasta cota urma sa fie dedusa din comisionul de aranjament perceput de banca conform fiecarui contract de credit incheiat cu un client care a depus o cerere de credit prin intermediul agentului, precum si o cota variabila egala de 12,5 % din dobanda perceputa de banca conform fiecarui contract de credit incheiat cu un client care a depus o cerere de credit prin intermediul agentului.
  Totodata, cercetarile au aratat ca intre Volskbank Romania SA si francizorul popa mai exista si alte acte aditionale la contractual principal in care se mentioneaza, pentru fiecare tip de contract in parte, sumele pe care urmeaza sa le primeasca ulterior nesatulul preot.
  Intotdeauna, pentru a obtine si acest decont, era nevoie sa se faca un anumit artificiu, in sensul ca trebuia dovedit ca la sediul bancii a fost clientul respective.
  Mereu actele erau facute numai de Ioan Boja, cica solicitant, iar directorul sucursalei – fosta lui mana dreapta de la Banca Transilvania – Ciprian Dan Costea confirma.
  De 27 de ori s-a facut asta, iar Costea da si el cu subsemnatul acum si va raspunde in solidar cu preotul pentru matrapazlacurile facute.
  BINEINTELES, intre ofiterii de credite de la Volskbank satu mare se regasesc fostii ofiteri de credit de la Banca Transilvania, adica Costea, de care am povestit déjà, mai vechii cunoscuti Costin Sebastian si Iudith Istvan.
  Prin ceea ce au facut l-au favorizat vadit pe Ioan Boja, in demersul lui de a obtine si alte foloase necuvenite.
  Victimele preotului la Volskbank Satu Mare
  V-am aratat in prima parte a acestui material ca sotii Irina si Ilie Marcel Pop au fost victime ale acestei caracatite diabolic pusa la punct de preotul nostru.
  Va este clar – si am si demonstrat asta – ca preotul lua comisioane atat de la persoanele aburite si ametite de cap cu vrajeala lui, cat si de la bancile respective.
  Tot la fel ca si sotii Pop arata si povestea lui Simon Istvan Gyorgy.
  In ambele cazuri acestia au obtinut mai intai – prin falsuri facute de preot si trafic de influenta! – credite de la Banca Transilvaniei, apoi le-au returnat dupa ce preotul si-a obtinut franciza cu pricina.
  Adica alte si alte comisioane, de data asta (mai) legal obtinute.
  Insa, cum oare poate fi legal ceva ce are la baza, totusi, lucruri strambe?!
  Lor li se alatura alt verisor al preotului, Ardelean Danut Vasile, cel a carui declarative video cutremuratoare o aveti mai jos, dupa ce noi am postat-o pe Youtube.
  Pe acesta, preotul l-a „smenuit” si la Banca Tiriac, in 2005, cand, dupa reteta stiuta, Ioan Boja i-a „rezolvat” creditul cu pricina, adica 40.000 de euro.
  Din acestia 20.000 i-a luat direct preotul Ioan Boja si restul de 20.000 i-au ramas verisorului.
  Logic ca in sarcina acestuia a cazut achitarea ratelor de rigoare, a dobanzilor si a comisioanelor.
  Pentru obtinerea acestui credit, cum nu avea loc de munca – dar aducea masini din strainatate si le vindea – Danut Ardelean
  Astfel, cei doi au hotarat ca preotul sa figureze drept titular al creditului.
  Pentru asta insa, in contrapartida, desi Ardelean platea ratele aferente, a incheiat cu Boja un contract de vanzare cumparare pentru casa pe care o detinea pe bdul Lucian Blaga nr 289 din Satu Mare.
  Valoarea imobilului a fost trecuta in acte de 53.500 de euro si, teoretic, dupa restituirea in intregime a creditului, cu toate cele dobanzi si comisioane platite – din care si popa si-a luat o parte buna – sa se revina la situatia initiala.
  La data de 16.11.2007 creditul cu pricina a fost refinantat la… ati ghicit, Volskbank.
  Desi astfel s-a achitat creditul initial, preotul n-a mai onorat intelegerea si, paradoxal, a gajat in favoarea numitului Erdei Octavian, astfel evacuindu-l pe Ardelean cu tot familia sa din casa cu pricina.

 10. Andrei Răspunde

  Oameni buni lasati invidia deoparte si nu purtati voi grija lui Muresan.Mai bine puneti mana si munciti ca USL-ul ne duce in saracie…

 11. marcel Răspunde

  Andrei, PDL-ul nea dus deja în sărăcie

 12. coliba unchiului tom Răspunde

  Casoiul monstruos al lui Muresan nu este decât expresia sindromului de megalomanie de neam prost.
  Insul acesta nu visează decât să ajungă un mic dictator de partid dar nici asta nu va ajunge pentru că nu are o minimă inteligență și cultură.
  Ce dracu caută astfel de specimene în politică? Chiar așa jos am ajuns?

 13. coliba unchiului petre Răspunde

  Nu cere omului ce nu are! Vezi când si cum si-a facut Muresan scolile si vei înțelege de ce este un politician de cea mai proastă calitate.
  Daca o să-i vezi si reședința, care este aproape cât Casa Poporului, vei avea imaginea ciocoiului de tranziție.
  Stați liniștiți, ca nu tine mult circul ăsta penibil!

 14. palatu cu stâlpișori Răspunde

  Degeaba îl tot frecați pe Mureșan. Ăsta tot nu poate să priceapă că efectiv nu are ce căuta în fruntea partidului. Doar nu vă imaginați că o avere așa mare se face cu bun simț și cu demnitate?
  El cred că PDL este palatu lui cu stâlpișori. Numai că stâlpișorii pedeliști se prăbușesc unul câte unul. Iar ultimul o să-l lovească pe Petre fix în cap!

 15. dragonul portocaliu Răspunde

  Uite că pâș – pâș, a plecat și bietul Șuta din partid.
  Săracul de el a fost sacrificat în campania pentru locale, numai ca să iasă Coica primar!
  Doar Mureșan cu Coica are gheșefturi nu cu Șuta!
  Stați că avalanșa de abia începe, iar Mureșan este principalul vinovat pentru prăbușirea PDL Satu
  Mare!

 16. cetatean Răspunde

  Oare nu cumva vechea conducere penala,oamenii corecti care au si acum doasare penale pe rol sunt vinovati pentru ce este acum Pdl Satu Mare?Cred ca actuala conducere trage ponoasele dupa ce vechea conducere a praduit tot!

 17. Babasan :)) Răspunde

  Sa ne aducem aminte,Suta a fost propus ca si candidat pentru primarie de Holdis pe cand era inca presedintele Pdl.Nu are treaba actuala conducere cu ce s-a intamplat atunci.

 18. etatean Răspunde

  Chiar nu va inteleg gandirea!Daca omul are bani si isi face o casa mai deosebita,care e problema?cei cu bani trebuie sa stea izolati doar ca sa nu-i deranjeze pe unii sau pe altii care poate nu au avut atat de mult noroc sa zicem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Caritas a demarat acțiunea „Aligatorul vesel”

Organizatia Caritas a Diecezei Satu Mare a demarat azi actiunea „Aligatorul vesel”. În cadrul acestei actiuni s-au distribuit pasta de...

Închide