Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

O nouă acţiune de colectare a deşeurilor electrice cu premii

deseuri electriceAsociaţia RoRec, împreună cu autorităţile locale, colaborează permanent în vederea dezvoltării unei infrastructuri coerente de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE), în folosul cetăţenilor. În această săptămână va avea loc o nouă acţiune de colectare în Satu Mare. Parteneri în această campanie sunt Primăria Municipiului Satu Mare și Asociația Română pentru Reciclare RoRec.

Sâmbătă și duminică, 26-27 octombrie 2013, în Satu Mare vor fi deschise 10 puncte provizorii de colectare, unde cetăţenii pot aduce deşeurile electrice şi electronice de care doresc să se debaraseze responsabil. Acestea vor fi amenejate în următoarele locuri: 

  1. Cartier M16 –lângă  Grup Scolar Emil Palade                                              
  2. Cartier  M 14 – lângă  Șc. Gim. Mircea Eliade                                              
  3. Cartier M 15 – lângă Șc. Gim. Bălcescu Petofi (fosta Șc. Gen. Nr 4)                                    
  4. Cartier M 17 – lângă Șc. Gim. Lucian Blaga                                     
  5. Str. Botizului – lângă Șc. Gen. Nr 13                                      
  6. Cartier Solidarității – lângă Liceul Teologic Ortodox Nicolae Steinhard (fosta Șc. Gen. Nr.3)
  7. P-ța Titulescu – lângă Șc. Gen. Nr 10                                    
  8. Cartier Satmărel – la caminul cultural                                             
  9. Carpati II –lângă Șc. Gim. Octavian Goga                                         
  10. Str Rodnei – lângă  Șc. Gim. Vasile Lucaciu ( fosta Șc. Gen. Nr 21)                                                                                                                                                                          

Asociaţia RoRec, împreună cu Primăria Satu Mare, oferă o solutie și cetăţenilor ce deţin deşeuri electrice grele sau voluminoase: preluarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă. Cei interesaţi au la dispoziție un număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă: 0800 444 800. Aceştia pot suna la acest număr gratuit, 7 zile din 7, între orele 9.00-17.00 pentru a programa ridicarea respectivelor deșeuri de la domiciliu sau sediu. Alt număr la care poate fi solicitat acest serviciu este 0742 550 071, apelabil cu tarif normal, de luni până sâmbătă, între orele 9.00-20.00.

 Deşeurile electrice devenite nefolositoare  pot fi reciclate până la 90%. Reciclarea lor protejează mediul şi  resursele naturale, iar aruncarea acestor obiecte la întâmplare  înseamnă încălcarea legii! Nu alegeți indiferența, implicați-vă și colectați selectiv deșeurile electrice și electronice alături de noi!”, a declarat Florin Popa, manager regional al Asociației RoRec.

Cei care vor alege să se debaraseze de echipamentele electrice vechi sau uzate în cadrul acestei acţiuni de colectare din Satu Mare, vor avea şansa să câştige, prin tragere la sorţi, unul dintre următoarele premii puse în joc de membrii Asociaţiei RoRec, Candy şi Tristar: 7 mașini de călcat și 5 mixere marca Tristar, 3 cuptoare cu microunde și un frigider de la Candy. Tragerea la sorţi a câştigătorilor acestei tombole va avea loc pe 27 octombrie, ora 17.30, la Casa Verde – Grădina Romei.

Sursa: RoRec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.