Ultima actualizare: azi, 20:27
Locale

Petre Mureşan, confirmat preşedintele PDL Satu Mare. Majoritate nouă în Consiliul Judeţean?

alegeri PDL Satu Mare (27)Peste 300 de membri ai PDL Satu Mare s-au întrunit astăzi pentru a-şi alege noua structură de conducere, preşedintele interimar, Petre Mureşan, fiind ales în funcţia de preşedinte. Oaspeţii au transmis mesaje de apropiere faţă de PDL, aritmetic demonstrând că este posibilă o altă majoritate în Consiliul Judeţean. Astfel, vicepreşedintele Mircea Govor ar putea fi înlocuit.

 La conferință au participat 319 din cei 345 de membri prezenți, participând și conducerea centrală: președintele Vasile Blaga, prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu, vicepreşedintele regional Ioan Oltean, secretarul executiv Traian Igaş, etc.

Printre invitaţii din partea altor partide s-au aflat Alexandru Horvat, preşedinte al PP-DD Satu Mare şi Pataki Csaba, preşedinte al UDMR Satu Mare.

În discursul său, Horvat a amintit că în urmă cu ceva vreme făcea parte din rândurile democrat liberalilor, el afirmând totodată că speră la o colaborare bună cu PDL pe plan judeţean.

Deocamdată voturile noastre nu pot face mult dar sperăm ca pe viitor să putem, împreună cu UDMR”, a spus Horvat, făcând referire la cele două voturi pe care PP-DD le are în Consiliul Judeţean.

La rândul său, senatorul Pataki Csaba a spus că persoanele care se află astăzi în PDL sunt membri adevăraţi, nu au sărit din barcă în momentul în care partidul a intrat în opoziţie.

Referitor la declaraţiile lui Horvat, Pataki a spus că aritmetic 12 voturi ale UDMR cu 5 ale PDL și două ale PPDD fac în total 19, mai mult decât jumătate din cele 33 de voturi din Consiliul Județean.

Dar, pentru asta trebuie o deschidere din partea tuturor”, a subliniat Pataki.

Dacă această majoritate ar fi creată, USL nu ar mai avea majoritate în Consiliul Judeţean alături de UDMR şi probabil că vicepreşedintele Mircea Govor, preşedinte al PSD Satu Mare, ar fi schimbat din funcţie.

Petre Mureşan şi-a exprimat şi el regretul că în guvernarea trecută, 2008-2012, PDL a fost la guvernare alături de UDMR pe plan naţional, dar nu a reuşit să facă un parteneriat pe plan local. „Sper ca pe viitor să putem acest lucru”, a punctat Mureşan.

 De asemenea, şi preşedintele Vasile Blaga, a ţinut să remarce faptul că noua conducere de la PDL Satu Mare a înţeles că nu concurează cu UDMR pe acelaşi electorat şi le-a dat exemplul din Bihor, unde PDL a fost la putere atâta vreme cât a colaborat cu UDMR.

“În sfârşit conducerea PDL Satu Mare înţelege că nu ne batem pe acelaşi electorat cu UDMR-ul, şi dacă vom conlucra cu UDMR-ul, aşa cum am făcut-o eu când am condus organizaţia din Bihor, întotdeauna Bihor a avut fief PDL”, a afirmat Blaga.

Vasile Blaga s-a arătat încrezător că PDL Satu Mare are o echipă serioasă care poate câștiga președinția Consiliului Județean, a Primăriei Satu Mare dar și cât mai multe primării din județ.

Rând pe rând, invitaţii au vorbit despre situația în care a ajuns astăzi partidul, amintind că în ciuda a ceea ce au spus adversarii politici, PDL a trecut de pragul psihologic de 20%.

 

După discursuri s-a trecut la ordinea de zi la alegeri. Astfel, noua echipă este următoarea:

Preşedinte: Petre Mureșan

Prim-vicepreşedinţi: Vasile Berinde şi Cosmin Raţiu

Secretar general: Sorin Ghilea

Trezorier: Maria Tivadar

Vicepreşedinţi: Alexandru Panea, Claudiu Ardelean, Octavian Giurcă, Ioan Belbe, Ionel Astalâş, Mitruţ Ciorbă, Monica Sobius, Adrian Vasile Toma.

“Cred că toţi politicienii, începând cu mine până la ultimul membru de partid, avem o misiune foarte grea, trebuie să redăm încrederea populaţiei în politicieni, pentru că şi-au pierdut încrederea, au primit dezamăgiri, minciuni, promisiuni populiste. Trebuie să ducem o politică de cadre corectă, să ducem oameni potriviţi la locul potrivit, pe principiile meritocraţiei, profesionalismului, nu pe alte interese“, a declarat Petre Mureşan.

6 comentarii

 1. Vasile Răspunde

  Sorin Ghilea – declarat incompatibil de ANI, urmarit penal pentru conflict de interese, cu proces pierdut la Curtea de Apel Oradea,
  dr. Ratiu – de facto angajatul Florisal, votantul prelungirii contractului de salubrizare,
  Claudiu Ardelea – anagajatul lui Stef la groapa de gunoi …
  Asta e partid de opozitie?

 2. satmarean Răspunde

  Distinse domn Vasile daca de dr Ratiu te legi .noi te informam ca dansul nu are nevoie de banii nimanui mai ales bani nemunciti,ci dandul da de lucru la zeci de satmareni care lucreaza la societatile lui medicale si ajuta mii de oameni din Satu- Mare prin serviciile medicale pe care le face gratis catre populatie ,te rugam mai informeazate si nu mintii ,multumin

 3. cristi Răspunde

  Aceata echipa va lua maxim 6% la alegerie europarlamrntare ,dupa europarlamentare MURESAN PETRE va fi debarcat de la conducerea PDL SATU MARRE!!!!!!!

 4. sorin sm Răspunde

  Mult succes PDL Satu Mare, tara are nevoie de voi! Totusi si eu cred ca exista cativa oameni care n-au ce cauta acolo(ghilea,otto K.ratiu ) ce am citit ca facand parte din birou. Politica se face pe voturi si nu stiu (parerea mea) ce voturi pot sa aduca acesti oameni,si nu numai! Oricum eu fiind un om de DREAPTA ii voi sustine si vota!

 5. asistenta Răspunde

  Ratiu asta ii un Coica mai mic,pune mana pe toto ce se poate ,nu scapa nimic,vrea politica ,afaceri ,medicina iese in veata publica are tupeu copilu,sa vedem in timp

 6. vasile Răspunde

  Sorin, de-a dreapta cui esti??? ai grija, stii ce se intampla cu drapta??? … adica vreau sa spun ca de ea te folosesti tot timpul camd mergi la… baie!!! POSTAC NESUFERIT CE ESTI!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.