Ultima actualizare: azi, 22:27

Locale

Peste 500 de anvelope oprite de la comercializare de comisarii OPC Satu Mare

vanzari-anvelopeIn perioada 11-15 noiembrie, comisarii CJPC Satu Mare au desfasurat o actiune de verificare a respectarii prevederilor legale la comercializarea lichidului antigel, lichidului de spalat parbrize si a anvelopelor noi.

Controlul s-a desfăşurat la 18 operatori economici (distribuitori si magazine)  atât în mediul urban, cât şi în mediul rural de pe raza judetului Satu Mare.

Deficiente constatate  la produsele antigel si lichid spalat parbriz au fost: etichetarea  necorespunzatoare, lipsa avertismentelor, lipsa informatiilor, lipsa mentiunilor de pe etichete sau existenta lor pe verticala si nu pe orizontala pentru a putea fii citite in conditi  normale.

Doi operatori din Cluj, un operator din Bucuresti avand Puncte de lucru in Satu Mare si cinci operatori din judetul Satu Mare, avand calitatea de distribuitor si de vanzatori, dispuneau de mai multe produse (solutie de spalat parbrize Teli, solutie antigel Frico C,  concentrat antigel Vaico V60, concentrat antigel Hepu)  care nu erau insotite printr-o atasare corespunzatoare a traducerilor aferente, reprezentand caracteristicile inscrise pe produse.

De asemenea la produsele (concetrat antigel G12+, concetrat Aluprotect) pe etichetele traduse nu erau mentionate denumirea aferenta indicatiilor simbolurilor de pericol ilustrate si anume “Nociv”.   

La concentratul de lichide pentru parbrize Klare Winter, pe eticheta cu traducerile aferente realizate, nu erau mentionate proportiile  amestecurilor, desi acestea apareau pe eticheta originala.

 Deficiente constatate  la anvelopele noi

La un operator economic din Voluntari-ILFOV, cu punct lucru în Satu Mare ce comercializa  anvelope iarna JINYU YW 51 82T 185/60R14 – China, s-a constatat  lipsa aplicarii pe partea de rulare a pneurilor a autocolantului pus la dispozitie de furnizori in conformitate cu art 4 alin(1) lit a) / R nr. 1222/2009.

La opt operatori  economici care comercializau  anvelope: PIRELLI, BRIDGESTONE, MICHELIN, documentele de insotire (declaratiile de conformitate si certificatele de garantie) nu purtau  identitatea emitentului in calitatea sa de producator sau importator. Aceste documente erau  emise numai in  nume propriu de catre vanzator.

Sanctiuni aplicate         

S-au aplicat sanctiuni contraventionale cu avertisment si  amenzi  in valoare  totala de 23.000 lei din care, 10.000 lei la anvelope,  13.000 lei la antigel, oprindu-se temporar de la comercializare 580 anvelope in valoare de 139.280 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.