Ultima actualizare: azi, 18:34
Locale

Fermieri au încasat anul trecut subvenţii de 37 milioane euro, prin APIA Satu Mare

Gabriel LesFermierii din judeţul Satu Mare au încasat anul trecut prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare subvenţii în valoare de 37 milioane euro.

Directorul instituţiei, Gabriel Leş, a explicat astăzi, într-o conferinţă de presă, că în ultimii ani numărul fermierilor din judeţ scade însă suprafeţele pentru se care solicită subvenţie de la este mai mare. Dacă în 2007 au solicitat subvenţie 27.468 de fermieri, numărul a scăzut la 21.450 în 2013. Suprafeţele pentru care s-a solicitat sprijin au crescut de la 211.761 ha în 2011 la 227.690 ha anul trecut.

Totodată, din 2007 a crescut şi suma de plată, de la 20 de milioane euro la 35 milioane euro anul trecut.

Gabriel Leş a spus că în momentul de faţă APIA desfăşoară întâlniri zonale cu fermierii pentru a-i informa despre subvenţii. În cadrul întâlnirilor se pune accent mai ales pe obligațiile ce le revin fermierilor. Șeful APIA le atrage atenţia fermierilor să-și respecte obligațiile, să solicite sprijin doar pentru suprafețe reale, în caz contrar urmând să fie trași la răspundere. Potrivit acestuia, situația este atent monitorizată printr-un program informatic, iar identificarea parcelelor se face prin GPS, astfel că specialiștii nu pot fi păcăliți.

Deoarece anii trecuți existau anumite probleme în privința depunerii cererilor pentru subvenție, conducerea APIA Satu Mare a luat decizia de a primi cererile fermierilor doar în zilele în care sunt programați. Cei care nu se prezintă când sunt chemați vor putea să-şi depună actele doar în perioada de penalizări. Conform calendarului, cererile se depun în perioada 3 martie – 15 mai.

5 comentarii

  1. curios Răspunde

    da domnul pintea cind ne mai zice ceva???….

  2. Daniel Răspunde

    Gabriele, Gabriele esti un papagal. Ne miram de faptul cum te-au pus acestia inapoi la institutie..

  3. gyuri potoki Răspunde

    dacă nu ai schimbat șefi de servici al lui Pintea… înseamna ca activitatea de strângere a fondurilor (șpăgilor) va continua și mai și……….cu mult mai multa înverșunare, că de……. specialist sunt specialiști și toată lumea are nevoie de asemenea fabricanți…..un ban in plus contează si pentru patroni lui gabriel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.