Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Concurs de tăiat porci la Livada (FOTO)

concurs de taiat porci (59)Renumitul și deja tradiționalul Concurs de tăiat porci organizat de UDMR Satu Mare s-a desfășurat sâmbătă, în orașul Livada.

În competiție s-au înscris 31 de echipe din județul Satu Mare și Ungaria, startul concursului având loc la ora 7:00, cu asomarea animalelor, după care fiecare echipă s-a apucat de pregătirea bucatelor tradiţionale din carne de porc.

Standurile de prezentare au fost personalizate şi împodobite cu simbolurile zonei, fiecare echipă încercând să impresioneze juriul cu produsele lor tradiţionale: toroş, cârnaţi, caltaboşi, sângerete, tobă şi şorici, dar şi alte preparate specifice, după reţete proprii. De asemenea, echipele s-au întrecut în pălincă şi vin fiert.

Nici la ediţia din acest an nu a putut  lipsi deputatul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, alături de care au fost prezenţi şi preşedintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba, deputatul Kereskenyi Gabor, deputatul Erdei D. Istvan, fostul lider UDMR Csehi Arpad, inițiatorul acestui concurs, vicepreședintele Consiliului Județean Riedl Rudolf, consilieri judeţeni UDMR şi primari UDMR. Kelemen Hunor a vizitat fiecare stand în parte, degustând bunătăţile pregătite de echipe, fiind un fan declarat al produselor tradiţionale. La tradiționalul eveniment UDMR a fost prezent și președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor și primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.
Dacă în alte ediții, vicepreședintele CJ, Riedl Rudolf a făcut parte din juriu, în acest an vicepreședintele Riedl a luat șorțul de bucătar, făcând parte din echipa județeană a UDMR Satu Mare, formată din consilieri județeni ai uniunii.

Conform tradiției, un juriu format din specialişti s-a deplasat la fiecare stand pentru a gusta din produsele gătite și băuturile pregătite. Tamas Huszti, membru al juriului, a declarat că echipele înscrise în concurs sunt din ce în ce mai bine pregătite, fiind gătite preparate extrem de gustoase și inedite.

Câștigătorii concursului au fost:

Cea mai bună echipă:

Locul 1 – asociația Borokagyoker
Locul 2 – echipa din Ghirișa
Locul 3 – echipa din Livada

Cel mai bun cârnat – echipa din Viile Satu Mare
Cel mai lung cârnat – echipa de vânători
Cel mai bun caltaboș – echipa din Micula
Cel mai bun sângerete – echipa din Agriș
Cel mai bun toros – echipa din Ardud
Cele mai interesante preparate – echipa din Tășnad
Cea mai rapidă echipă – echipa din Micula
Cea mai bună țuică de prune – echipa din Livada
Cea mai bună supă de varză – echipa din Orașu Nou

13 comentarii

  1. Shrek Răspunde

    Mi-a placut prezenta lui Coica in mijlocul maghiarilor si cum Gabor Kereskenyi facea misto de el. Nem szeretlek Coica!

  2. Arnold Răspunde

    unde se ascunde covaciu din carei dupa fiasco de vineri de la castel????
    nu mai are trecere nici la kelemen nici la cseke desi cand mananca la cantina sociala careiana bine este pentru ei!!!1
    la ce multe lume udemerista a fost poate daca tinea in mana palaria de gabor reusea sa stringa ceva banuti sa mai plateasca din datoriile si sa primeste si el odata salaru intreg.

  3. sm Răspunde

    Ani la rand i-a injurat pe maghiari,in canpanie Coica a cersit voturi spunand ca scapa orasul de unguri,iar avum li pupa in fund pt ca si liberalii s-au lamurit de caracterul lui infect si josnic,prezenta lui la primarie este un pas in spate pt municipiu,speram sa scapam de el cat mai repede..

  4. flora Răspunde

    de injurat a injurat la ei dar afacerile tot impreuna cu ei le are…mai ales la spitalul din carei cu cei doi udemeristi.

  5. Radu Negreanu Răspunde

    anu viitor ai putea sa te inscrii si tu

  6. eminescu Răspunde

    un excelent prilej de a demonstra arta culinara traditionala specefica acestei zone manifestare exemplar organizata dupa modelul omului care isi sfinteste locul participanti foarte civilizati oameni cu bunsimt a caror exemplu ar trebuii urmat si la alte manifestari unde nu ai loc de gunoaiele de pe jos si de galagia difuzoarelor BRAVO BAIETI NE MANDRIM CU VOI

  7. vasile Răspunde

    felicitări UDMR pentru organizare, mod de desfăşurare şi atmosfera plăcută creată.

  8. porcu taiat Răspunde

    ce ziar i asta fara poza cu ADRIAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNN STEFFFFFFFFFFFFFF,???? SARACU POATE INTRA IN DEPRESIE …..

  9. rakouti Răspunde

    da porcu de carei uinde ati ascuns la el????
    sau ala nu stie numa pe banii altora sa grohaiasca????
    dati si la el ceva din ce ati castigat la concursu de taiat porci sa poate sa plateste datoriile ca face de ras grofii din carei ca a ajuns ca si ultimu coldus cu salaru taiat pentru datorii si pune un fotbalist sa ingroape echipa de fotbal victoria …faine pozele de pe facebuk cu nuca de cocos din baru de la cancun din mexico ..si faine bermude lajos bacsika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.