Ultima actualizare: ieri, 18:59
DRM
Locale

Judeţul Satu Mare ar putea atrage milioane de euro prin programul de reconversie în pomicultură

Stefan FodorJudeţul Satu Mare ar putea atrage milioane de euro prin programul de reconversie în pomicultură ce va fi lansat de către Ministerul Agriculturii, probabil în acest an, fiind peste 7.000 de ha pretabile pentru creșterea pomilor.

Şeful Camerei Agricole Satu Mare, Ştefan Fodor, a spus astăzi, într-o conferinţă de presă, că deja s-au înscris la cursuri de pomicultură peste 100 de persoane, 30 fiind doar din Racşa şi 30 din Tăşnad. Una dintre condiţiile de bază pentru accesarea fondurilor este deţinerea acestui certificat de calificare.

Potrivit acestuia, programul poate fi de succes în judeţul Satu Mare, la fel cum a fost cel de reconversie viticolă, când s-au efectuat plantaţii pe 600 de ha, valoarea totală a investiţiei situându-se la 8 milioane euro. La vie sprijinul a fost de 13.800 de euro/ha, unii fermieri descurcându-se din această sumă în vreme ce alții făcând completări în funcție de tipul de plantație.

Deocamdată nu se cunosc foarte multe detalii despre programul de reconversie în pomicultură, estimându-se că sprijinul va fi între 8 şi 9.000 de euro/ha.

La nivelul judeţului sunt 7.300 de ha de teren care se pretează pentru pomicultură.

Un comentariu

  1. fermier Răspunde

    Bre ,dar acest reesapat mai exista? Conduce camera agricola sau cum se mai numeste,dar aceea institutie este ca apa sfintita,adica nu face nimic .Ce fonduri mosuleeeee? Apoi daca de voi depind banutii si demararea proiectelor…. bahtalo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Fermieri au încasat anul trecut subvenţii de 37 milioane euro, prin APIA Satu Mare

Fermierii din judeţul Satu Mare au încasat anul trecut prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare...

Închide