Ultima actualizare: azi, 21:00
Locale

Caravana Culturii Sătmărene a demarat astăzi la Ardud

Caravana Culturii Satmarene 2014 (3)„Caravana Culturii Sătmărene”, aflată la a V-a ediţie, a demarat astăzi la Ardud și se va desfășura în  perioada 24 martie –13 aprilie. Evenimentul este organizat sub egida Consiliului Județean Satu Mare în colaborare cu instituţiile de cultură: Muzeul Judeţean Satu Mare, Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Biblioteca Judeţeană Satu Mare, Şcoala de Arte Satu Mare, Teatrul de Nord Satu Mare, primăriile, casele de cultură etc.

Deschiderea oficială a Caravanei Culturale Sătmărene a fost prezentată astăzi de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef și vicepreședintele Mircea Govor, alături de ei fiind și primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma și directorii instituțiilor de cultură din județul Satu Mare.

Evenimentul Caravana Culturii Sătmărene a fost creat pentru a atrage tinerii sătmăreni, dar nu numai și propunerea era ca aceste instituții de cultură să ajungă mai aproape de tineri. Pentru foarte mulți locuitori din județ este un inconvenient deplasarea, iar prin această caravană prezentăm sătmărenilor ce facem cu banul public în domeniul cultural”, a declarat președintele CJ, Adrian Ștef.

În cadrul „Caravanei Culturii Sătmărene” vor avea loc lansări de cărți, expoziţii, spectacole de teatru pentru adulţi şi copii, spectacole de muzică uşoară şi populară.

Cea de-a V-a ediţie a „Caravanei Culturii Sătmărene” poposeşte în:
– 24 martie – 30 martie – ARDUD – TĂŞNAD
– 31 martie – 6 aprilie – LIVADA- NEGREŞTI OAŞ
– 07 aprilie – 13 aprilie – CAREI – SATU MARE

Aceste manifestări cultural-artistice au menirea de educa gustul tinerei generații pentru actul cultural de bună calitate şi pentru o comportare civilizată, aducând lumină şi seninătate în monotonia şi rutina zilelor. 

Vreau să clarific și să trecem peste orice fel de discuții legate de eventuala campanie electorală care s-ar realiza prin această caravana a culturii sătmărene. Acest eveniment s-a organizat în așa fel încât să nu fie alterate de alte discuții politice, am ales aceste date de organizare pentru a nu se suprapune cu alte manifestări electorale ce vor urma în acest an”, a afirmat Adrian Ștef.

2 comentarii

  1. mihai Răspunde

    Daca este Caravana CULTURALA nu credeti ca era normal ca la institutiile de cultura din oras sa existe macar un afis cu aceste manifestari?

  2. flacara violeta Răspunde

    Sa inteleg ca personajele din poza sunt reprezentantii de seama al culturii Satmarene? Te umfla rasul,frate,ca noi ii cunoastem pe acesti agramati, care conduc VREMELNIC judetul. RUSINE. Se vede ca incepe campania electorala,ca usl s-a rupt,ca romanii vor fi din nou mintiti,maniPULAti,fraieriti. Haideti dragi concetateni sa le dam o lectie acestor pseudopatrioti, sa NU-I mai votam NOI, sa-i lasam sa se voteze ei intre ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Adrian Stef, Mircea Govor, Riedl Rudolf
Elevii din județul Satu Mare rămân fără lapte până la finalizarea procesului cu firma distribuitoare

Elevii din școlile județului Satu Mare nu vor primi lapte până nu se va încheia procesul cu firma distribuitoare a...

Închide