Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Cele mai reuşite proiecte de arhitectură, expuse la Satu Mare

batraMuzeul Județean de Istorie Satu Mare va prezenta vineri, 14 martie, vernisajul a două expoziții, Premiile Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) 2013 și Kós Károly – Opera Omnia. 

Această expoziție este organizată de Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România Filiala Satu Mare.
Bienala de Arhitectură Transilvania (BATRA) este cel mai important eveniment profesional al ”breslei” arhitecților. Ea este concepută ca un șir de evenimente menite să aducă arhitectura în atenția opiniei publice, să recunoască, să recompenseze și să promoveze excelența în arhitectură, să animeze colocviul pe tema arhitecturii în cadrul breslei și al societății și nu în ultimul rând să formeze publicul în spiritul valorilor arhitecturii.
Expoziția Premiile BATRA are 118 proiecte de arhitectură finaliste realizate de 48 de birouri în ultimii 2 ani.
Autorii proiectelor sunt arhitecți înscriși într-una din filialele OAR Transilvania, OAR Bihor, OAR Satu Mare, OAR Nord-Vest, OAR Alba. Competiția s-a desfășurat pe opt secțiuni și anume: arhitectura locuinței, arhitectura dotărilor comunitare și de producție, arhitectura spațiului public, arhitectura patrimoniului cultural, arhitectura spațiului interior și scenografie, microarhitectură – arhitectură temporară, design de obiect, studii și proiecte finalizate și nerealizate, proiecte culturale, inițiative, experimente.
Expoziția Kós Károly – Opera Omnia este organizată într-o suită cronologică a lucrărilor și celebrează activitatea profesională a lui Kós Károly. Arhitect maghiar, scriitor, grafician, etnograf, liderul transilvanismului și politician, acesta a fost un personaj care a contribuit la istoria arhitecturii clujene prin proiecte remarcabile ca Biserica cu Cocoș și Casa din Stana. Alte clădiri de referință la care Kós a contribuit sunt: Muzeul Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe, Locuința fraților Keresztes, Casa doctor Samu Csulak și Gimnaziul Calvin de fete, Sfântu Gheorghe și Clădirea întreprinderilor comunale din Târgu Mureș.

Vernisajul celor două expoziții va avea loc la Muzeul Județean de Istorie Satu Mare, B-dul Vasile Lucaciu, nr. 21 la ora 12:00.     

Expoziția poate fi vizitată de către sătmăreni în perioada 14 – 26 martie 2014, între orele 10:00 și 17:00.

 

Un comentariu

  1. sm Răspunde

    Un proiect foarte interesant ar fi REPARAREA TROTUARELOR DIN CENTRU!!! Noi discutamm de proiecte extravagante dar ne rupem picioarele in buricul orasului. Oare cand ii v-a prinde rusinea pe cei care ingroapa orasu asta de 25 de ani???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.