Ultima actualizare: azi, 09:32
DRM
Locale

Ministrul Mediului solicită Consiliului Judeţean să treacă pe fonduri europene proiectul gropii de gunoi

Attila Korodi, Nagy Szabolcs, Pataki Csaba (14)Ministrul Mediului, Korodi Attila, aflat astăzi în vizită oficială în judeţul Satu Mare, a solicitat conducerii Consiliului Judeţean să continue finanţarea proiectului gropii ecologice de la Doba din fonduri europene. Astfel, susţine ministrul, proiectul poate fi terminat în 2015, în alte condiţii finanţarea urmând să se prelungească pe parcursul a patru – cinci ani.

El a explicat că ministerul poate pune la dispoziţie în acest an şase milioane de lei, dar mai trebuie alocate 30 de milioane pentru finalizarea proiectului, bani ce pot fi viraţi doar în următorii patru ani.

Reiterez din nou. Se termină perioada de campanie. Doresc să găsim soluţia şi diligenţă din partea Consiliului Judeţean să ducem proiectul către fonduri europene, pentru că în acest caz până la finalul anului viitor am închis proiectul de management al deşeurilor şi nu ne mai chinuim câţiva ani de zile pe bugetul de stat“, a afirmat Korodi Attila.

Banii sunt necesari pentru plata unor facturi, achiziţia de utilaje, dotări, realizarea de staţii de transfer.

Ministrul Mediului a mai precizat că prin candidatul UDMR în Colegiul 2, Nagy Szabolcs, sătmărenii au şansa de a alege un tânăr.

În cadrul conferinţei, atât senatorul Pataki Csaba, deputaţii Erdei Istvan şi Kereskenyi Gabor au asigurat că Uniunea este pregătită pentru alegeri, aceasta ducând o campanie de la om la om, nu una cu foarte multe bannere, concerte şi foarte mulţi bani.

Candidatul Nagy Szabolcs şi-a ironizat contracandidaţii care au investit sume serioase în bannere, spunând că era chiar plăcut să faci campanie sub ele, pentru că nu te bătea soarele. Liderii UDMR sunt convinşi că efectul acestora nu este atât de mare precum se crede.

Preşedintele Pataki Csaba a tras o scurtă concluzie a acestei campanii, precizând că spre deosebire de alţii, UDMR nu a dus o campanie împotriva celorlalţi contracandidaţi şi că toţi candidaţii s-au legat de uniune. Totuşi, el a amintit că cetăţenii din Colegiul 2 au fost trădaţi de mai multe ori. 

5 comentarii

 1. Bálint Răspunde

  HAJRÁ RMDSZ!! kitartást mert a célig nincs sok. Nagy Szabolcs: csomagolj mert hétfőn reggel megy a gép Bukarestbe és el kell foglald a kiérdemelt helyedet a parlamentbe!! HAJRÁ FIÚK!!!!

 2. mimi Răspunde

  primarul din carei,presedinte la udmr carei

 3. Democrat Răspunde

  ARE SOTIE ROMANCA.FEMEIA E GATU.

 4. altdemocrat Răspunde

  femeia primarului din carei este romanca dar amandoi copii facuti de ea sunt botezati la reformati,sic!

 5. altdemocrat Răspunde

  femeia romanca cu sot primar si presedinte de udmr carei nu participa la nici o sarbatoare romaneasca,nici la avram iancu nici la spectacole de ziua nationala nici la tudor gheorghe ..la nimic dar e mreu prezenta la szuretibal si alte evenimente unguresti…fetita lor este presedinta de la tinerii udmr carei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Centru de dialog multicultural pentru copii, inaugurat la Turț

Astăzi, 22 mai 2014, la ora 12, a fost inaugurat Centrul de dialog multicultural pentru copii din comuna Turț, în...

Închide