Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Bulgar reţinut pentru trafic de persoane. A cerut 2500 de euro de la sirieni pentru a-i trece în Ungaria

politia frontieraUn cetăţean bulgar care încerca să faciliteze trecerea ilegală a frontierei pentru patru migranţi sirieni a fost prins de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Carei – ITPF Sighetu Marmaţiei şi prezentat instanţei de judecată din cadrul Tribunalului Satu Mare care a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Totul a început în data de 4 iunie a.c., când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei, jud. Satu Mare, au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

În jurul orei 03.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Horea, jud. Satu Mare, un autoturism care se îndrepta spre frontiera cu Ungaria.

Poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control maşina în cauză, însă când aceasta a ajuns lângă poliţiştii de frontieră, şoferul a demarat în trombă, oprindu-se lângă linia de frontieră.

Persoanele aflate în autoturism au ieşit din maşină şi au încercat să fugă dispersându-se pe mai multe direcţii, ignorând, totodată, somaţiile verbale ale agenţilor.

În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reţinut şoferul autoturismului şi alte două persoane, pe care le-au condus la sediul SPF Carei în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, au fost informate despre eveniment şi autorităţile de frontieră maghiare, care au reţinut alţi doi cetăţeni sirieni şi un cetăţean bulgar.

Din verificări s-a constatat că şoferul maşinii este cetăţean bulgar, V. Valentin, în vârstă de 47 de ani, iar cei doi pasageri sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 26, respectiv 29 de ani, care au declarat poliţiştilor de frontieră că intenţionau să ajungă în Germania, unde urmau să plătească şoferului bulgar câte 2.500 euro fiecare.

Ieri, 5 iunie, cetăţeanul bulgar a fost prezentat instanţei de judecată din cadrul Tribunalului Satu Mare care a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar sirienii sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările continuă în acest caz, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

          Sursa: Poliţia de frontieră

Un comentariu

  1. sorin sm Răspunde

    Cum adica a cerut 2500 euro de sirieni? Ziaristule ce sa inteleg,ca au trecut 2500 de sirieni?Sau ce se poate intelege? Jenant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.