Ultima actualizare: azi, 18:57
Locale

Asociația Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului a primit autorizația pentru construirea unui centru de zi

Asociatia  Sf. Acoperamant al Maici Domnului (6)Un nou centru de zi se va construi pentru copiii defavorizați din Satu Mare. Conducerea Asociației Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului a anunțat astăzi într-o conferință de presă că a primit autorizația de construire a centrului social Sf Tatiana, urmând să aibă loc efectuarea lucrărilor.

Potrivit președintelui asociației, părintele Tiberiu Vălean, noul centru de zi se va construi în cartierul Micro 15 în locul fostei centralei termice, iar pentru această construcție președintele cere sprijinul firmelor de construcție.

”În acest moment ne putem ocupa de începerea construcției care la sfârșit va deveni un centru de zi pentru copiii defavorizați din cartierele Micro 14, 15 și 16. Invităm firmele de construcție care doresc să colaboreze cu noi, să ni se alăture pentru a putea duce la bun sfârșit acțiunea noastră”,a declarat părintele Tiberiu Vălean.

În prezent, Asociația Sf Acoperământ al Maicii Domnului își desfășoară activitățile sociale într-o locație temporară, primită de la Consiliul Județean, pentru care plătește o sumă lunară de 750 de lei, bani care vor fi virați la Protecția Copilului.

Asociația derulează un program after school care are în vedere un număr de 9 copii din ciclul primar și 10 copii din ciclul gimnazial, de care se ocupă atât profesorii cât și voluntarii asociației. În total asociaţia sprijină 83 de copii și 26 de mame.

De asemenea, conducerea a anunțat că a încheiat parteneriate cu mai multe școli din județ pentru a ajuta și alți copii.

Prezentă în conferință, Olimpia Silaghi, în calitatea de voluntar al asociației, a anunțat că prin  programul ”Sprijin pentru un zâmbet” copiii vor fi asistați până la vârsta de 18 ani, iar din șase în șase luni vor fi obligați să meargă la consultul medicului dentist.

Suma totală pentru construirea noului centru de zi este de 420.000 de lei, din care în prezent asociația are doar 148.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.