Ultima actualizare: azi, 15:20
DRM
Locale

Evaziune fiscală de 1,7 milioane lei în Satu Mare și Bihor

bani_catuse_euroPolitistii de investigare a fraudelor din Bihor au finalizat cercetarile in cazul a sase persoane banuite ca ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1,7 milioane de lei, prin fapte de evaziune fiscala.  La data de 14 iulie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetarile fata de un, barbat de 47 de ani, din comuna bihoreana Chislaz, reprezentant legal al unei societati comerciale cu sediul in aceeasi comuna.  Barbatul este banuit de comiterea infractiunii de evaziune fiscala, fapta savarsita cu complicitatea a cinci persoane, cu varste cuprinse intre 35 si 65 de ani, din Judetele Bihor si Satu-Mare.  In urma cercetarilor efectuate, a reiesit ca barbatul, in calitate de director al societatii comerciale, ar fi inregistrat in evidentele contabile ale firmei, in mod repetat, in perioada 2008 – 2011, diverse facturi care atestau, in mod nereal, cheltuieli aferente unor operatiuni de achizitie de materiale de constructii sau servicii de la sase societati comerciale cu comportament de tip fantoma, reprezentate de celelalte cinci persoane care au fost cercetate in aceasta cauza.  Din verificari, a rezultat ca facturile ar fi fost inregistrate in scopul de a sustrage societatea comerciala de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului consolidat al statului roman.  Prejudiciul total provocat bugetului de stat, prin deducerea ilegala a TVA si, implicit, a impozitului pe profit, a fost estimat la 1.702.020 de lei.  In cauza au fost instituite masuri asiguratorii, aplicandu-se sechestru asupra bunurilor apartinand societatii comerciale cu sediul in Chislaz, pana la concurenta sumei de 1.702.020 lei.

 Sursa: Poliția Satu Mare

Un comentariu

  1. Alex Răspunde

    Un barbat din Bihor a fost acuzat ca a inselat o firma din Bihor care a achizitionat un dulp din Satu Mare si a fost silit la o pedeapsa in Bihor pentru ca Satu Mare nu are un al 3-lea pod! Rezumatul informatiei D-voastra ! Ce sa intelegem de aici? Ce societate? ce barbat? CINE CE CUM ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Cosmin Bodea este oficial noul antrenor al echipei Olimpia

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi la Stadionul Olimpia de către președintele clubului Dan Băbuț și președintele consiliului...

Închide