Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Explozia de la ştrandul Acâş, provocată de bărbatul care încerca să fumeze

spartan-smurd-aeroport-satu-mare-3

Răniții, transportați cu avionul la București

Expertul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare a stabilit că explozia de la ştrandul termal din Acâş a fost provocată de bărbatul care încerca să-şi aprindă o ţigară, a anunţat astăzi şeful ISU Satu Mare, col. Dan Gheorghe.

Potrivit acestuia, la Acâș a fost o explozie în toată regula din cauza faptului că nu s-au respectat normele de protecţie. Practic, cu toate că regulile erau afișate, scria să fumatul este interzis, bărbatul respectiv și-a aprins o ţigară, moment în care s-a produs deflagraţia. Ţigările şi bricheta au fost găsite la faţa locului. Urmează ca experţii în geodezie să stabilească exact cum s-au acumulat gazele în încăpere şi s-a produs explozia.

Starea răniţilor este în continuare foarte gravă, medicii neputând să se pronunţe cu privinţa evoluţiei.

Prefectul Eugeniu Avram a felicitat Ambulanţa, Unitatatea de Primiri Urgenţe, ISU şi Poliţia pentru modul în care a intervenit în acest caz.

Şeful Ambulanței, Francisc Pataki, a atras atenţia că dacă era pericol atât de mare ar fi trebuie să se scrie și Pericol de explozie, cunoscut fiind faptul că există mai multe spații în care fumatul este interzis dar nu se respectă. 

Un comentariu

  1. Roxana Kovacs Răspunde

    In primul rand ceea ce vreau sa va spun ca acea angajata care a dat declaratia a spus doar minciuni, in primul rand nu ea a sunat la salvare ci o sora de a decedatei care se afla in alta incapere de vani, care de indata ce a auzit bubuitura exploziei a iesit si a sunat la urgenta…angajata nici nu era prin preajma cel putin dupa un timp a sosit doar, iar in al doilea rad ce a declar ea sunt doar minciuni sa-i fie rusine nu i-a ajuta Domnul ca a dat vina pe victime spunand doar lucruri neadevarate invinovatandu-i….eu am fost cu doua zile inainte de aceasta tragedie exact in camera unde s-a intamplat explozia si atunci nu era prin preajma statea la cafea si tigara am asteptat cam o jumate de ora pana a venit sa ne curete vanele pt a putea intra si noi in incapere, am intrebat-o cat timp avem voie sa stam si ni s-a spun ca cat dorim deoarece nu sunt multi clienti fiindca eram in jurul orei 18-19 seara si la fel a intrebat-o iubitul meu daca se poate fuma inauntru, iar supriza a raspuns: baiete daca esti fumator, fumeaza, de ce sa nu ai voie????…..deci acuma in declaratie de ce a spus ca spune la fiecare client in parte ca nu ai voie sa fumezi si nu ai voie sa stai mai mult de o jumate de ora???… noua de ce ne-a spus altceva atunci??? in primul rand daca il avertiza pe acel om de atatea ori c-a sa nu fumeze nu cred ca mai fuma pt ca il cunosc si chiar avea bun simt…inf nu pot sa inteleg cum de l-a vazut ea ca a fumat inautru daca insista ca i-a atras atentia de atatea ori sa nu fumeze, a fost cu ei in camera respectiva sa vada, s-au inbaiat impreuna ca nu inteleg? daca l-a vazut fumand afara din camera respectiva nu inteleg ce legatura are cu nu ai voie sa fumezi inautru baiete….vai infff sa va fie rusine ca nu aveti mila si dati vina pe morti ca doar ei nu se pot apara acum si asa e cel mai simplu nu??? rusine voua ca scoatei tot felu de stiri mincinoase…prima data documentativa macar 70% sa fie adevar din ce spuneti nu 70% minciuni si restul adevar…ganditiva la familia indurerata si copilasul care a rams fara parintii …. daca v-ati fi aflat voi in situatia aia nu cred ca ati mai gandi la fel …. oamenii rai ce suntetii!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.