Ultima actualizare: azi, 10:57
Locale

ACL Satu Mare: PSD nu respectă Legea și Hotărârile Consiliului Local Satu Mare

sigla-acl-pngÎn timpul campaniei electorale din luna mai pentru europarlamentare și alegerile parțiale pentru colegiul 2 deputați, municipiul Satu Mare a căpătat un aspect de carnaval prin sutele de bannere montate de competitorii electorali. Un rol important la acea vreme a avut atunci un candidat exotic care a încărcat cu bannere mov pasarelele de cale ferată și bulevarde întregi. Încă de atunci a pornit o dezbatere în Consiliul Local pe tema reglementării utilizării unor astfel de materiale care agresează vizual și constituie un pericol prin faptul ca pot fi agățate de autovehiculele de gabarit mare. Unele incidente semnalate: bannere spintecate, capete metalice căzute peste autovehicule, stâlpi de iluminat public doborați.

Inițiativa consilierilor locali s-a materializat printr-un Proiect de Hotărâre care a fost adoptat in 25 septembrie prin votul majoritatii. S-a hotărât astfel de către reprezentanții cetățenilor interzicerea amplasării de bannere electorale, indicatoare publicitare direcţionale, steaguri  sau orice alte materiale de propagandă electorală,  în locaţii cum ar fi:  pe stâlpii de beton sau metalici, lampadare, aparținând sistemului de iluminat public al Municipiului Satu Mare, aflaţi  în administrarea  sau proprietatea Municipiului Satu Mare, precum  şi a  S.C. ELECTRICA S.A. sau care susţin indicatoare sau semnalizări rutiere; pe cutiile pentru distribuirea de energie electrică, gaz metan sau alte utilităţi, pe cabinele telefonice,copaci, stâlpi de susţinere a podurilor şi a pasajelor rutiere, feroviare, containere şi coşuri pentru deşeuri.

Totodată prin legea 185 din 2013, privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate prevede la art. 36  al. 1 lit. A, că este interzisă amplasarea de bannere în intersecții.

După cum constatăm însă cu toții, intersecțiile și principalele căi de acces din municipiu sunt “ocupate strategic” de candidatul socialist Victor Ponta. Partidul guvernamental se manifestă după cum guvernează, politicianist. Grija principală a partidului roșu și a lui Victor Ponta,  în detrimentul bunei administrări a treburilor țării, este doar să  zâmbească la televizor, să se facă simpatici electoral.

Noi, reprezentanții ACL protestăm public pentru nerespectarea regulilor de către competitorii politici în cauză. Totodată am depus la BEJ contestație privind cele semnalate.

Alianța Creștin Liberală va urmări în continuare cu atenție toate încercările puterii de a ocoli sau slăbi legea. Rămânem apărători ai regulilor și a statului de drept.

Petre Mureșan                                                         Romeo Nicoară

Președinte PDL                                                                                Președinte PNL
Copreședinte ACL                                                                          Copreședinte ACL

8 comentarii

 1. Ghita Răspunde

  Dar de sediul PDL nu l-ați contestat la BEJ? Arată in ultimul hal, Afișe lipite pe pereti, meshuri atârnate de pereti. Hai Petre nu fi ridicol!

 2. Irina Răspunde

  Sediul ACL e un spațiu privat, nu public, deci pot să afișeze ce materiale electorale doresc.
  Imaginea lui Iohannis, ne onorează orașul, acest Om conducând cu pricepere Sibiul, unul din cele mai frumoase orașe din România, la a cărui înfrumusețare a contribuit din plin.Așa va conduce și România de va fi ales președinte!
  În același timp, Sătmarul condus de un oltean libidinos, începe să ia chipul și asemănarea acestuia… ce să mai vorbim de o Românie aflată în pericolul de a fi condusă de un oltean mitoman iremediabil, zis Po(a)nta, oare cum va arăta peste câțiva ani!?

 3. Lex legis Răspunde

  O hotarare de CL devine aplicabila din momentul in care Prefectura isi da girul ca e legala. Pana atunci NU. Ar fi culmea sa avem consilieri ca voteaza ca trebuie ca toti sa trecem strada intr-un picior si noi de a doua zi sa si facem asta. Toata aceasta masura luata atunci de UDMR si ACL este o masura electorala, aparent corecta si spun aparent, pentru ca scopul ei nu e de a face ordine ci de a incurca PSD-ul si implicit pe Victor Ponta. Domnii astia doi de la ACL sunt atat de caraghiosi prin trimiterea acestui manifest incat ma ia rrasul isteric. Cum pot sa trimita un asemenea text, sa enunte ceea ce enunta? Pai voi mintiti prin omisiune distinsi politicieni ACL isti… voi chiar credeti ca lumea e proasta? Daca prefectura va zice ca acea HCL este legala atunci fiti fara grija ca toate bannerele vor fi luate jos, pentru a nu intra in nelegalitate, dar pana atunci nu mai mintiti ca niste curve virgine… de aceea v-a penalizat poporul asta la alegerile din ultimii 2 ani, pentru ca mintiti si minciuna este un mod de a face politica pentru voi.

  • Unu' Răspunde

   Oi fi avand matale dreptate, dar cu legea 185 din 2013, privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate, care prevede la art. 36 al. 1 lit. A, că se interzice amplasarea de bannere în intersecții, cum e?

  • altu Răspunde

   Lex legis, cu toata consideratia…, Prefectul si nu Prefectura, iar in al doilea rand, nu isi da nici un fel de gir cum spui dumneata ci are posibilitatea de a ataca in instanta hotararea de CL. Sectia de contencios administrativ va avea in lucru tidula. Cum le amestecam fara sa stim despre ce vorbim. O zi buna.

 4. Satmarean Răspunde

  Puteti protesta pana in data de 16 noiembrie 2014 ora 21 , dupa nu mai are rost. Legea nu pedepseste fapta prevazuta la art n36 lit a.

 5. sad Răspunde

  Niste oameni fara bun simt sunt toti cei din politica, dar cei din PSD sunt in topul nesimtitilor.
  Nu pot sa numar, cati oameni inculti, batuti in cap, fara respect fata de locuitori acestei tari ce sa zic de locuitori Satmarului are PSD-ul si nu numai.
  Va castiga nemernicul asta de Ponta pentru ca are o politica agresiva bazata pe multe vorbe aruncate in vant si pe multa afisare publica.
  Prin aceste bannere , prin campania media, prin daruri oferite alegatorilor.
  Lumea care nu are pic de cultura, care nu stie nici in ziua de azi pe cine a votat la alegerile trecute va alege la alegerile acestea cu Ponta,

 6. ALEGATOR Răspunde

  SAD orizontul d-voastra cultural se observa din exprimare.Eu spun ca nimeni nu detine absolutul.Poate mai multa atentie in exprimare nu strica.Sunt de acord ca nu tot ce-i legal e si moral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Victor Ponta, în vizită la Milano. Premierul discută cu liderii europeni despre crearea de noi locuri de muncă și despre combaterea somajului

Victor Ponta participa la Milano, la Conferinta la nivel inalt privind ocuparea fortei de munca, organizata de Presedintia italiana a Consiliului...

Închide