Ultima actualizare: azi, 10:57
DRM
Locale

Autorităţile din judeţ, pregătite de intervenţie în cazul apariţiei Ebola

comitet situatii urgenta (1a)-1Autorităţile din judeţul Satu Mare sunt pregătite pentru intervenţie în cazul apariţiei vreunui caz de Ebola. La Instituţia Prefectului a avut loc astăzi o întâlnire a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, fiind abordat subiectul virusului care a provocat peste 13.000 de îmbolnăviri și 4.000 de decese în lume.

Prefectul Eugeniu Avram a propus crearea unui comitet tehnic care să se activeze în cazul apariției unei suspiciuni de Ebola în Satu Mare, format din Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică, Spitalul Județean, Serviciu Județean de Ambulanță, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția de Frontieră, Aeroportul Satu Mare și autoritățile vamale.

Reprezentanții DSP, Dorina Dragoș Guran și Lidia Tămaş, au precizat că sunt elaborate deja procedurile operaționale de lucru în cazul apariției vreunei suspiciuni.

“Suntem pregătiţi să gestionăm situaţia în cazul în care apare un caz suspect”, a spus prefectul.

2 comentarii

  1. .PACIENT Răspunde

    deci noi nu putem depista o simpla apendicita si suntem pregatiti de ebola????? ce-i asta o piesa de CARAGIALE????

  2. ebolike Răspunde

    Stati calmi. Avand in vedere gradul de inapoiere al judetului nostru, ebola va ajunge pe meleagurile noastre cu o intarziere de 6 luni fata de Cluj, 10 ani fata de Budapesta si minim 50 ani fata de Londra. De Islanda nu vorbesc pentru ca multi nu stiu ce e aia… O seara placuta la to(n)ti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Premierea câştigătorilor competiţiei EUROTEHNICUS 2014

Competiţia EUROTEHNICUS 2014 a fost iniţiată de Instituţia Prefectului în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean(ISJ), Agenţia pentru Protecţia Mediului(APM) şi...

Închide