Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Premierea câştigătorilor competiţiei EUROTEHNICUS 2014

SAMSUNG CSCCompetiţia EUROTEHNICUS 2014 a fost iniţiată de Instituţia Prefectului în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean(ISJ), Agenţia pentru Protecţia Mediului(APM) şi principalele asociaţii ale mediului de afaceri Asociaţia Economică Germano-Română (DRW) şi Camera Meşteşugarilor şi are ca obiectiv general creşterea atractivităţii profilelor tehnice ale sistemului de învăţământ sătmărean în rândul tinerei generaţii. 

Joi, 06.11.2014,  echipajele participante la prima ediție a competiției au efectuat o vizită de studiu  la AQUASTAR Satu Mare unde Marta Kajtar, inginer mecanic-şef a făcut o prezentare a ceea ce înseamnă tehnologia de ultimă generaţie în această bijuterie a turismului balnear şi de relaxare sătmărean. Vizita, urmată de o sesiune de recreere a elevilor,  face parte din pachetul de premiere a  participanților la competiție.

Următoarea excursie de documentare va avea loc săptămâna viitoare la locația din Debrecen a National Instruments, o companie americană  în domeniul nanotehnologiilor și microelectronicii. Reamintim participanții la competiție: „Inovatiştii”  – de la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini UNIO Satu Mare, „IGA Novation” – de la Liceul Tehnologic „Ioniţă G. Andron” din Negreşti-Oaş,  „Maniacii” – de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Carei, „LET’S Do It” de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade” Satu Mare şi „Roboţeii” de la Colegiul Tehnic „Ion I. C. Brătianu” din Satu Mare

SAMSUNG CSCPrefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram dorește să mulțumească mediului de afaceri sătmărean pentru implicarea în acest proiect și transmite faptul că săptămâna viitoare va fi organizat un eveniment de popularizare a învățământului dual (care presupune implicarea agenților economici în cadrul instruirii practice a elevilor din învățământul tehnic), cu speranța că odată cu anul școlar viitor, Satu Mare va deveni exemplu de bună practică pentru acest tip de program, premisă a transformării municipiului în centru de inovare și dezvoltare tehnologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.