Ultima actualizare: azi, 13:16
Locale

Primarului Dorel Coica anunţă proiecte de 160 mil. lei în 2015

conferinta Consiliul Local (6)Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a anunțat astăzi într-o conferință de presă, numeroase proiecte care vor fi finanțate cu bani prevăzuți în bugetul anului 2015. Suma totală va fi în valoare de 163. 798.408 lei.   

Pentru început, primarul a declarat ca a semnat un contract pentru reabilitare a unor blocuri din municipiul Satu Mare, urmând să se declanșeze licitația, iar de anul viitor să înceapă lucrările. Proiectul are în vedere implementarea măsurilor de eficientizare energetică la blocurile de locuințe de pe bulevardul Octavian Goga, str. Zenit, str. Dorna, drumul Careiului, Aleea Jiului, str. Careiului, Aleea Milcov. În total, se vor reabilita 493 de apartamente în valoare de 8.491.667 lei.

Mai mult, acesta a mai anunțat  că după vizita la București la Ministerul Dezvoltării, se vor aloca bani pentru numeroase proiecte, bani care vor fi incluși în bugetul pe anul 2015.

Săptămâna trecută am fost la București, am avut discuții la Ministerul Dezvoltării cu domnul Dragnea și vă spun în calitate de primar al municipiului că vom fi finanțați cu următoarele obiective, proiecte pe care eu le-am implementat și pe care vreau să le duc mai departe până în 2016. Finanțarea va fi cuprinsă în bugetul pe 2015 și vom avea următoarele obiective: sală Polivalentă în valoare de 44.433.540 lei, modernizare stadion Olimpia în valoare de 15.719.623 lei, bazin de înot acoperit în valoare de 24.000.000 lei, reparații capitale a Podului Decebal în valoare de 17.545.497 lei. De asemenea, începând din primăvara anului viitor va fi modernizat total drumul Careiului, suma alocată pentru modernizare fiind în valoare de 20.000.000 lei și modernizarea străzii Diana în valoare de 4.415. 420 lei. Tot de anul viitor va începe modernizarea străzii Digului în valoare de 2.222.150 lei, strada Depozitelor în valoare de 1.633.812 lei și finalizarea cartierului Curtuiuș  în valoare de 9.566.686 lei. La Școala nr.10 se vor face reparații capitale în valoare de 750.000 lei, va fi reabilitat Liceul Teoretic German în valoare de 5.000.000 lei și reabilitarea clădirii de pe str. Petofi nr. 47 în valoare de 8.500.000 lei”, a afirmat Dorel Coica.

Totodată, primarul Dorel Coica a mai declarat că se va porni proiectul de locuințe sociale al municipiului pentru cei care au o situație mai dificilă, valoarea totală fiind de 4.400.000 lei în primă fază, iar după finalizarea acestui cartier social, edilul a afirmat că locuințele vor fi date tinerilor căsătoriți care nu au unde să stea.

Suma totală care va fi alocată pentru municipiul Satu Mare, începând cu anul 2015, este în valoare de 163. 798.408 lei.

În încheiere, primarul Dorel Coica a precizat că toate aceste proiecte sunt proiecte personale pornite din 2012 iar toate cererile de finanțare sunt înregistrate la Ministerul Dezvoltări și sunt aprobate de viceprim-ministru. Mai mult, acesta a declarat că dacă aceste sume nu vor fi incluse în buget, nu mai  are de ce să fie primar.

Dacă nu vin banii aceștia și cei de la București nu respectă proiectele primarului, nu are rost să mai rămân primar. Dar eu sunt convins că acești bani vor fi alocați municipiului”, a declarat Dorel Coica.

29 comentarii

 1. george Răspunde

  Din aceasta cauza sunte ți înjurat și jignit de unii postaci le este frica celor din spatele lor de realizările dumneavoastră.

 2. viorel dogaru Răspunde

  Felicitări domnule Primar pentru tot ce face-ți pentru oraș.

 3. viorica Răspunde

  Sa o tine ți tot așa felicitări.

 4. nistor Răspunde

  COICA e cel dintâi primar care se tine de promisiunile din campania electorala.

 5. erika muther Răspunde

  Anvelopare blocurilor pe banii europeni este un lucru foarte bun pentru noi cetățenii ,mulțumim domnului primar.

 6. deejay Răspunde

  :)) STATI PUTIN!!! Inainte sa daramatistatuia lui Vasile Lucaciu din centru si sa-l inlocuti cu marele COIca, asteptati putin sa vedem cate din promisiunile de mai sus vor fi respectate si indeplinite. Multe orase mai mari decat Satu Mare nu au o sala polivalenta si un stadion cumsecade (azi maine nici echipa Olimpia nu mai exista) … si noi inca credem in proomisiuni si vrajeli… doamne doamne.. oameni prosti

 7. ionica sabau Răspunde

  Ilyes nu a făcut în 8 ani cât a făcut Coica în 2.

 8. angela Răspunde

  Noua ne a promis ca ne face drumul spre Satmarel și l a făcut pentru ăsta suntem alături de Primar.

 9. negru ion Răspunde

  Și a bătut joc Ilyes de noi am umblat în noroi și ne am rupt mașinile spre Satmarel ;acuma avem drum asfaltat datorita lui Coica.

 10. deejay- Răspunde

  :)) STATI PUTIN. Inainte sa daramatistatuia lui Vasile Lucaciu din centru si sa-l inlocuti cu marele COIca, asteptati putin sa vedem cate din promisiunile de mai sus vor fi respectate si indeplinite. Multe orase mai mari decat Satu Mare nu au o sala polivalenta si un stadion cumsecade (azi maine nici echipa Olimpia nu mai exista) … si noi inca credem in promisiuni si vrajeli… doamne doamne.. oameni prosti

 11. Daniel Răspunde

  Bravo domnule primar pentru modernizarea cartierului micro 16 !!! si tot ce ati facut pentru orasul acesta!!!

 12. Gobei florica Răspunde

  Eu nu înțeleg ce treaba aveți voi cu fostul primar UDMR a fost o primar fff Bun a rezolvat toate problemele Episcopiei a muncit la retrocedarea liceelor și a principalelor clădiridica din centru.Coica a retrocedat ceva ?nu .

 13. sorin radu Răspunde

  În sfârșit avem un primar cu viziune de dezvoltare a orașului nostru.Aveți votul meu.

 14. adi b Răspunde

  Ne am saturat de cei care nu au ce face decât sa fie CONTRA cu orice preț și critică primarul orașului nostru deși ăsta singurul care a făcut ceva pentru satmareni.

 15. Yvi Răspunde

  Vrem fapte, nu vorbe!

 16. adi Răspunde

  MINCIUNI MARCA OLTEAN NU A FACUT NIMIC DIN CE A PROMIS CITITI CONTRACTUL CU SATMARENII
  COICA =MINCIUNI DE CAMPANIE NU NE MAI PACALEXTI OLTENE !!!!!

 17. borimir Răspunde

  Aurocazii detractori s au trezit la ora ăsta și s au apucat de scris.

 18. lena Răspunde

  Eu va cred domnule primar nu se poate face totul deodată dar oricum se vede ca e mbâta de gospodar în oraș.

 19. ghiusy Răspunde

  Vă rugăm să aduceți la noi firme din Ungaria și plăcute bilingve și retrocedării cu nemiluita și atunci promite la voi ca nu mai înjurăm.

 20. ghiusy Răspunde

  Votez PONTA Votez COICA.

 21. Marcus Răspunde

  Mulțumim domnului primar pe aceasta cale pentru asfaltarea străziI Caragiale.

 22. koarci Răspunde

  A trebuit sa vina un doctor sa facă treba în oraș.

 23. limba Răspunde

  vai domnule primar pe multa lume ati reusit sa prostiti vai vai da timpita lume estem in acest oraS…..MAI DOBITOCI CE SUNTETI COICA I MILIONAR PE SPATELE VOSTRU SI VOI LATRATI PNTR NISTE ASFALT?????? LICHELE SI LINGAI CE SUNTETI

 24. Istvan Răspunde

  Stimati postaci pro-coica!
  Primarul recunoaste ca toate proiectele enumerate sunt pornite de catre el personal in 2012, iar acestea se fructifica in 2015.(???)
  Oare in acesti doi ani si jumatate de mandat, cu ale cui proiecte s-a laudat? Eu inteleg ca unele se aproba mai repede, altele mai tarziu, dar totusi ganditi un pic inainte de a-l ridica in ceruri pe acesta si a-l ocarii pe celalalt.
  Prea multa prostie in capul unora.

 25. Relu Răspunde

  Unii mor de ciuda !!! Felicitari d-le Primar! A-ti facut in 2 ani mai mult pt orasul nostru , decat altii in 20 de ani ! Votez VICTOR PONTA PRESEDINTE !!!

 26. Alin Răspunde

  D-le Limba ! Satmarenii nu latra, ca nu sunt caini , ci sunt ardeleni molcomi care vor sti sa taxeze comportamentul si limbajul vulgar ! Doamne ajuta d-le Primar ! Ponta Presedinte !!!

 27. sm Răspunde

  dar undei centura al marelui Satmar? care deja de 10 ori a fost promis,licitat,trasat,finantat. promis de Ponta de Coica de Dragnea si deja aproape ca nu l-au si inaugurato.

 28. cristi35 Răspunde

  nu vedeti ca acuma promite el prostiile astea ca sa votam cu totii Ponta..:))..si daca iese Ponta (doamne fereste)..nu vom vedea nimic din banii astia..dar ma rog..pe cine se poate cumpara cu mici si sarmale..pot fi cumparati si cu povesti despre bani picati cadou din cer..bravo satmareni..aveti un nivel extraordinar..

 29. johnny la gente esta muy loca Răspunde

  dorele,dragnea ti a promis banutii inainte sau dupa ce-ai zis ca te pisi pe el.dorele dorele vorbeste gura fara tine ha ha ha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Ucigașul actriței Gabriela Dorgai – un admirator secret?

O nouă pistă a fost lansată de unii dintre angajații Teatrului de Nord, și anume faptul că ucigașul actriței Gabriela...

Închide