Ultima actualizare: azi, 11:25
Locale

“România, te iubesc”, la Biblioteca Judeţeană

Romania ,te iubesc, actiune Biblioteca Judeteana (160)Peste o sută de preșcolari și elevi sătmăreni au participat astăzi la evenimentul intitulat sugestiv ”România, te iubesc”, organizat de  Biblioteca Județeană Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean, pentru a marca Ziua Națională a României. Îmbrăcați în frumoase costume populare tradiționale, copiii au recitat poezii patriotice, au cântat Imnul Național al României și au primit stegulețe tricolore, pe care le vor arbora în data de 1 Decembrie.

Evenimentul a avut loc în sala de lectură “Gheorghe Bulgăr” din incinta Bibliotecii Județene unde a fost prezent și președintele CJ, Adrian Ștef, care a sprijinit acțiunea prin oferirea unui număr de 200 de stegulețe tricolore participanților, din partea Consiliului Județean Satu Mare.

”Vreau în primul rând să îi salut pe acești minunați copii și cadrele didactice care îi însoțesc și de fapt care cred că au avut un rol important în a le însămânța sau poate a le da puține idei, cum să reprezinte cel mai bine sentimentele față de țară, prin aceste frumoase lucrări. Eu cred că, în primul rând, pentru ei trebuie să derulăm aceste acțiuni și trebuie să îi creștem în spiritul respectului față de însemnele naționale, iar Consiliul Județean va susține aceste acțiuni în continuare. Ziua Națională a României este cel mai frumos moment din istoria națiunii noastre, un moment care a fost realizat din năzuința, dorința a acestei națiuni să fie și să trăiască unită”, a declarat Adrian Ștef.

În cadrul acțiunii au susținut spectacole preșcolarii și elevii de la Grădinița Voinicelul, Grădinița Nr.6, Școala Gimnazială Avram Iancu, Școala Gimnazială Nr. 10 și Colegiul Național Ioan Slavici.

 

2 comentarii

  1. Paula Horotan Răspunde

    Participanții la activitatea Bibliotecii Județene Satu Mare au rostit: România, te iubesc!

  2. SATMAREAN Răspunde

    Lucruri serioase stii sa faci, Adriane? Nu stiu cum de-ai ajuns presedinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.