Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Jandarmii sătmăreni au avut peste 4.000 de misiuni în 2014

bilant IJJ (4)Jandarmii sătmăreni au fost angrenați în peste 4.000 de misiuni în cursul anului 2014 și au constatat 247 fapte de natură penală și 2772 fapte de natură contravențională. Bilanțul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare pe anul 2014 a fost prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, de către inspectorul şef al unităţii, colonelul Vasile Bocea şi purtătorul de cuvânt al unității, căpitanul Camelia Lucuţ.

Potrivit colonelului, obiectivul prioritar al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare în anul 2014 a fost acela de a asigura un climat de ordine şi siguranţă pentru cetăţenii întregului judeţ. Pentru ducerea la îndeplinire a acestui obiectiv, a mențioinat că  jandarmii sătmăreni au executat în cursul anului 2014, peste 4455 misiuni specifice.

Pe genuri de misiuni, situaţia se prezintă astfel: 3375  misiuni de menţinere a ordini publice; 445  misiuni de asigurare a ordinii publice; 272  acţiuni de restabilire a ordinii publice; 224  acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii și pentru efectuarea unor acte procedurale; 149   misiuni de punere in aplicare a mandatelor de aducere.

În urma executării acestor misiuni, la nivelul I.J.J. Satu Mare, au fost constatate un număr de 247 fapte de natură penală şi 2772 fapte de natură contravenţională.

 Din cele 247 fapte de natură penală, 70 au fost constatate în mod independent şi 177 în sistem integrat cu poliţia.

Cu ocazia infracţiunilor constatate în anul 2014, au fost identificaţi 81 de făptuitori (72 în mediul urban şi 9 în mediul rural). Dintre infracţiunile constatate independent de jandarmi în cursul anului trecut, amintim: furturi de diferite bunuri, oferirea spre vânzare de mărfuri contrafăcute, oferirea spre vânzare de mărfuri de produse piratate, tăiere ilegală de arbori, portul fără drept de obiecte periculoase, folosirea de instalații clandestine în scopul sustragerii de curent electric și furturi de energie electrică.

În domeniul constatării contravenţiilor şi aplicării sancţiunilor contravenţionale, personalul Jandarmeriei Satu Mare a constatat şi aplicat un număr de 2772 sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate, 1924 sunt amenzi aplicate, reprezentând 69%, iar 848 sunt avertismente scrise, reprezentând 31%.

În cadrul conferinței, Camelia Lucuț a prezentat activitățiile și campaniile preventiiv informative pe care le-au desfășurat jandarmii în anul 2014.

Conform spuselor, în anul 2014, jandarmii sătmăreni au desfăşurat o serie de activităţi şi campanii preventiv- informative, recreative, acţiuni de voluntariat, acţiuni de prezentare a specificului Jandarmeriei, dar şi activităţi de reprezentare şi protocol.

 O serie de activităţi au fost organizate în cadrul campaniei ”Jandarmeria pe înțelesul tuturor!”, campanie structurată pe trei componente, una de prevenire, una de informare şi una de dialog social.

 Scopul acestei campanii a fost acela de a informa cetăţenii indiferent de vârstă și naţionalitate, asupra tipurilor de misiuni pe care Jandarmeria le îndeplineşte pentru siguranţa şi în folosul cetăţeanului atât la nivel local cât şi în afara graniţelor ţării, dar şi asupra rolului pe care Jandarmeria îl are în societate în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă pentru sătmăreni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.