Ultima actualizare: azi, 09:30
Locale

A luat foc acoperișul unei bucătării din Certeze

incendiu Moftinu MicÎn ziua de 08.01.2015, la orele 22:10, I.S.U. ,,SOMES”  Satu Mare a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la acoperişul unei case de locuit, din localitatea Certeze, judeţul Satu Mare.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Staţiei de Pompieri Negreşti, care au  intervenit cu două autospeciale.

Pompierii au ajuns la locul intervenţiei la orele 22:20 şi au  constatat că ardea acoperişul unei anexe gospodăreşti (bucătăria de vară), cu pericol de propagare la casa de locuit, respectiv la alte anxe ale gospodăriei.

Incendiul a fost lichidat la orele 23:15, în cooperare cu S.V.S.U. Certeze

Au ars: aproximativ 6m2 din acoperiş.

S-au degradat: coşul de fum şi structura de lemn a acoperişului.

Cauza incendiului: coş de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

 Pentru evitarea evenimentelor nedorite, recomandăm cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, centrale termice pe lemn, ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:

– verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn;

– verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Sursa: ISU SOMEȘ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Curentul electric va fi întrerupt în noaptea de 12 ianuarie, la Carei

În vederea reparării celui de-al doilea cablu de distribuție a energiei electrice de 6 KV din municipiul Carei, dintre stația...

Închide