Ultima actualizare: ieri, 21:24
Locale

Procurorii de pe lângă Judecătoria Satu Mare au soluționat 85 de cazuri de ucidere din culpă

Betea Florin, Mic Ioana (8)Activitatea derulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare  în cursul anului 2014 a fost prezentată astăzi la sediul instituției de către prim procurorul Florin Betea și prim procurorul adjunct Ioana Mic. Peste 5.000 de cauze penale, 85 cazuri de ucidere din culpă, 2873 de furt și furt calificat, 67 cazuri de tâlhărie și tâlhărie calificată, 236 cazuri de înșelăciune, 246 cazuri de distrugere, au fost soluționate de procurorii sătmăreni.

Potrivit prim procurorului Florin Betea, în cursul anului 2014 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare au soluționat un număr de 5080 cauze penale reprezentând o creștere față de anul 2013, cu un număr de 713 dosare penale. De asemenea, a mai precizat că au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv un număr de 15 persoane, figurând o scădere față de anul 2013, prin faptul că în concepția noilor Coduri, cercetarea unei persoane trebuie să se facă în stare de libertate, excepția să fie starea de arest preventiv.

Pe lângă activitatea de urmărire penală, procurorii din cadrul Parchetului au participat în anul 2014 la susținerea cauzelor la instanța de judecată, participând la un număr de 2629 de cauze și au examinat 1457 de hotărâri, din care 71% au fost atacate.

În anul 2014, procurorii au soluționat cu 20% mai multe cauze privind uciderea din culpă, au crescut cu peste 20% cauzele având ca obiect furturile și furturile calificate iar numărul de tâlhării au scăzut.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 286 de inculpați, dintre care 272 sunt de sex masculin și 14 inculpați sunt de sex feminin. Din totalul inculpaților trimiși în judecată, un număr de 22 inculpați erau minori la data comiterii faptelor penale.

Totodată, în cursul anului 2014 au fost trimiși în judecată un număr de 25 inculpați recidiviști și 66 inculpați cu antecedente penale. Prin comparație cu anul 2013, când au fost trimiși în judecată un număr de 69 de recidiviști, în anul 2014 numărul de inculpați recidiviști a scăzut, această scădere fiind determinată de noul Cod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Se caută culegători de mazăre. Cazare în rulote sau corturi!

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Satu Mare aduce la cunostinta persoanelor interesate de a lucra in spatiul european...

Închide