Ultima actualizare: azi, 18:37
Locale

Ziua Culturii Naționale marcată la Centrul de Creație

George Achim (12)Ziua Culturii Naționale a fost marcată astăzi la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale cu o serie de manifestări culturale. Primul moment al acestei zile a fost dedicat profesorului universitar George Achim, care a prezentat teme extrem de interesante și actuale în cadrul unui simpozion intitulat „Cultură – identitate – globalizare”.

George Achim a surprins publicul cu o prezentare a unui studiu de caz, și anume ”Alteritate și alterare” –  ”Pseudo și anti-tradiție” pornind de la o realitate din Oașul contemporan, cât și cu unele situații particulare din Țara Oașului.

Simpozionul a fost completat și cu momente artistice, acestea fiind susținute de folkistul sătmărean George Negrea și tânărul solist- instrumentist Abel Varga.

La eveniment au luat parte directorul Centrului de Creație, Robert Laszlo, scriitorul Felician Pop, directorul Muzeului Judeţean, Liviu Marta, directorul adjunct al Bibliotecii Judeţene Satu Mare, Paula Horotan, precum și oameni de cultură și numeroși elevi de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca”.

 

4 comentarii

  1. catalin Răspunde

    eveniment facut de stef si gasca lui de asa zisi prl-isti!!!!!!!

  2. prof Răspunde

    Si vorbi catalin anonimu, cel care in viața lui nu a făcut nimic. Nici chiar pentru el însuși!

  3. robocop Răspunde

    Felicitari Centrul de Creatie, ne uimiti deja cu activitatea voastra bogata, ar trebui sa se inspire si altii care stau cuibariti in birouri si sa faca si ei macar 10% din cate faceti voi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.