Ultima actualizare: azi, 10:08

Sănătate

Bananele te scapă de anemie

bananeBananele conţin trei zaharuri naturale: sucroză, fructoză şi glucoză, alături de multe fibre, combinaţie specială ce oferă instantaneu energie. Dar asta nu este tot. Ele ajută la ameliorarea sau prevenirea unui număr mare de suferinţe şi boli.
 
Depresie. Un studiu recent printre persoanele care suferă de depresie a arătat că multe se simt mai bine după ce mănâncă o banană. Acest lucru se datorează faptului că bananele conţin triptofan, un tip de proteină pe care organismul o transformă în serotonină, care diminuează stresul, relaxează şi îmbunătăţeşte starea de spirit.
 
Anemie. Bogate în fier, bananele pot stimula producţia de hemoglobină din sânge, devenind astfel un aliat în anemie.
 
Constipaţie. Bogate în fibre, bananele ajută la restabilirea tranzitului normal al intestinului, fără a mai recurge la laxative.
 
Arsuri gastrice. Pentru că are un efect antiacid intens şi natural, în cazul arsurilor gastrice cea mai bună soluţie este să mănânci o banană.
 
Înţepături de insecte. Coaja de banană este cea mai bună soluţie. Freacă locul cu partea din interior a cojii de banană. Este mai eficientă decât o cremă!
 
Ulcer. Banana este folosită ca hrană dietetică în ulcere gastrice, datorită texturii sale moi şi a fineţii. Este singurul fruct crud care poate fi consumat fără risc în criza ulceroasă. Banenele neutralizează aciditatea şi reduce iritarea prin protejarea mucoasei stomacului.

sursa: click.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.