Ultima actualizare: azi, 17:17
Locale

Incendiu în localitatea Certeze, provocat de coșul de fum

incendiu Moftinu MicÎn ziua de 09.02.2015, la ora 22:18, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la magazia unei case de locuit din localitatea Certeze.

Echipajele din cadrul staţiei de Pompieri Negreşti, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Certeze, au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea incendiului, care se manifesta la construcţia auxiliară din curtea gospodăriei amintite .

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, produs de coşul de fum, amplasat necorespunzător ori neprotejat termic faţă de materialul lemnos din jurul hornului, în interiorul magaziei fiind improvizat un spaţiu pentru locuit.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars câteva elemente din mobilierul încăperii şi construcţia din lemn a acoperişului pe o suprafaţă aproximativă de 120 m2.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, reamintim cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, sobe pe lemn, ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă, lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:

–              verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn;

–              verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare

Sursa: ISU Someș Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Sătmăreanul Tony Kanaloș a marcat un nou gol decisiv pentru România

Reprezentativa Under 17 a României a câștigat luni, 9 februarie și ultimul meci amical din cantonamentul din Antalya, reușind să...

Închide