Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Peste 9.000 pachete de țigări și bunuri de 79.945 lei, confiscate în luna ianuarie

POLITIA DE FRONTIERAÎn urma acţiunilor de control derulate în luna ianuarie 2015, au fost confiscate 9.918 pachete de ţigări şi bunuri în valoare de 79.945 lei.

Potrivit datelor centralizate, angajaţii de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, Birourilor Vamale şi Sectoarelor Poliţiei de Frontieră au întreprins, în luna ianuarie 2015, un număr de 92 acţiuni,  în urma cărora au fost constatate 17 contravenţii în valoare de 46.500 de lei, fiind confiscate 9.918 pachete de ţigări, 18 litri de alcool, 1,55 metri cubi de masă lemnoasă. Totodată, în luna ianuarie a anului curent au fost abandonate 11.680 fire de ţigări. Prejudiciul creat statului român este de 79.945 lei.

Menţionăm că în baza ordinului prefectului nr.343/2012 este constituit Grupul de lucru pentru contracararea contrabandei cu țigări pe raza județului Satu Mare. Din grupul de lucru condus de prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram fac parte toate instituțiile cu atribuții în acest domeniu, care au întocmit Planul de acțiune și modelul de raportare săptămânal al acțiunilor întreprinse. Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un Centralizator lunar al rezultatelor obținute care este prezentat prefectului județului. Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate apoi în ședințele Grupului de lucru care au loc trimestrial.

Sursa: Prefectura Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.