Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

Primăria Negrești Oaș înființează un Centru de Informare Turistică din fonduri europene

aurelia fedorca, primar Negresti OasPrimarul Aurelia Fedorca a semnat recent contractul de finanțare, din fonduri europene, pentru construirea unui Centru Național de Informare și Promovare Turistică la Negrești-Oaș.

Obiectivul general al proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional îl reprezintă construirea si dotarea unui Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică în orașul Negrești-Oaș, care să contribuie la îmbunătăţirea gradului de atractivitate a orașului Negrești-Oaș şi implicit a judeţului Satu Mare, prin transformarea zonei într-o destinaţie turistică de calitate pe baza patrimoniului său natural şi cultural.

Scopul principal al proiectului este de a pune în valoare obiectivele, produsele și tradițiile existente în orașul Negrești-Oaș prin asigurarea unei vizibilități optime a zonei, promovarea acesteia prin intermediul a diferite instrumente, având ca finalitate creșterea numărului de turiști atrași anual.

”Centrul Național de Informare și Promovare Turistică va avea drept misiune promovarea obiectivelor turistice existente în zonă și furnizarea de informații clare și concise turiștilor interesați, atât prin intermediul instrumentelor de comunicare online, cât și la la fața locului, asigurând un flux de informații continuu și actualizat”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Edilul Negreștiului a precizat că înființarea acestui centru este un pas important în cadrul programului privind dezvoltarea turistică a zonei.

”Sper că până construim acest centru să reușim să finalizăm și lucrările la stațiunea Luna Șes. Ar fi două puncte foarte importante pentru dezvoltarea durabilă pe segmentul de turism a orașului Negrești-Oaș. Avem locuri și oameni frumoși, tradiții și porturi extraordinare și sper ca, pe viitor, să reușim să tragem cât mai mulți turiști și să-i determinăm să se întoarcă la noi”, a precizat primarul Aurelia Fedorca.

Proiectul beneficiază de o finanțare de 628.754,87, din care 488.368,40 lei finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional 41.233,27 lei și cofinanţarea eligibilă a beneficiarului 10.808,20 lei.

Centrul de Informare Turistică va fi construit pe strada Victoriei, în zona fântânii arteziene.

Sursa: Primăria Negrești Oaș

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.