Un sos picant, extrem de aromat, perfect pentru serile lungi de vară. Se serveşte rece, cu chipsuri Tortilla, biscuiţi săraţi sau pâine prăjită.
Ingrediente:
o jumătate de legătură coriandru mărunţit
o ceapă albă mică, tăiată solzişori
1 ardei iute (jalapeno), fără sâmburi, cubuleţe
4 avocado, fără sâmburi
pulpa de la o roşie, tăiată cubuleţe
3 linguri zeamă de lămâie
1 linguriţă coajă de lămâie
sare
piper
chipsuri Tortilla, pentru servit
Mod de preparare:
Jumătate din cantitatea de coriandru se pune într-un mojar. Se adaugă ceapa, jumătate din ardeiul iute, sare, piper şi se zdrobeşte până se formează o pastă.
Se scoate pulpa din avocado şi se pune peste cremă. Se zdrobeşte uşor, având grijă ca bucăţile de avocado să rămână măricele. Se adaugă restul de coriandru şi ardei iute, roşia, zeama şi coaja de lămâie. Se potriveşte de sare şi piper, dacă mai este nevoie, şi se omogenizează.
Sosul se serveşte rece, cu chipsuri Tortilla. Guacamole poate fi preparat cu 4 ore înainte de a fi servit.
Sursa: feellikecooking.ro