Ultima actualizare: azi, 19:34

Locale

Abandonat în orfelinatul groazei. Un sătmărean s-a întors la părinţii săi, după 25 de ani (VIDEO)

528963_3506310298916_344153783_nPovestea de viață a unui tânăr originar din Tășnad, abandonat la naștere de către părinții lui în orfelinatul groazei de la Sighetul Marmației, a impresionat o lume întreagă. Numele lui este Izidor Ruckel și după 25 de ani acesta s-a întors în România împreună cu mama sa adoptivă din America, pentru a-și întâlni părinții săi biologici care l-au lăsat în orfelinat fără să privească în urmă. Imaginile au fost difuzate în emisiunea ”La Măruță”.

Izidor a fost abandonat în Casa Irecuperabililor din Sighetu Marmației de către părinții biologici la scut timp după naștere, mai exact după ce acesta a rămas cu un handicap la un picior în urma unui vaccin antipoliomielitic. Timp de 11 ani a stat izolat într-un loc care numai cămin pentru copii nu putea fi numit alături de alți 500 de minori nefericiți. Acolo, Izidor susține că a trăit toate cruzimile pământului, în condiții înfiorătoare și unde copiii au fost ținuți în cămăși de forță sau legați cu sfoară de calorifere și spălați cu apă rece.

La un moment dat, Dumnezeu i-a întins o mână. A aflat că mai mulți copii din orfelinat urmau sa fie înfiați de americani și că va avea și el un cămin departe de țară, peste Ocean. Acest lucru s-a și întâmplat, Izidor a fost înfiat de o familie din America.

După 20 de ani, Izidor s-a întors împreună cu mama sa adoptivă în România, hotărât să lupte cu umbrele trecutului și să o privească în ochi pe cea care i-a dat viață.

În cadrul emisiunii  ”La Măruță” au fost difuzate imaginile în care Izidor s-a întors la Tășnad, locul în care ar fi putut copilări, dacă părinții săi nu l-ar fi abandonat de mic în orfelinatul groazei de la Sighet. Pentru prima oară, mama biologică și mama adoptivă s-au aflat față în față.

Părinții biologici susțin că au vrut să îl ia înapoi acasă de la orfelinat și că în perioada în care a fost internat l-au și vizitat. Izidor în schimb susține că el nu a fost vizitat deloc iar în momentul în care a fost dat spre adopție, mama lui au vrut să îl i-a acasă însă directorul orfelinatului nu a vrut.

“Directorul și-a schimbat părerea, mama mea a luat-o razna. El i-a zis: ‘De ce? Vrei să îl pui să cearșescă pe străzi, să îl bați, îl vrei înapoi acasă doar pentru că acum îl vrea America. Nu știu de ce au o versiune diferită, dar pot să vă spun asta: niciun părinte nu a venit să mă vadă până când nu au aflat că plec în America”, a povestit Izidor.

Deși pare extrem de greu, Izidor a găsit chiar puterea să își ierte părinții naturali.

În prezent Izidor a devenit un activist care se zbate pentru zeci de mii de copii care încă se află în insituțiile României și este hotărât să îi sprijine ca ei să nu trăiască ororile copilăriei sale. Mai mult, el vrea să-i ajute în același fel în care a fost și el ajutat odată.

 

Un comentariu

  1. romanes Răspunde

    in curind acest portal va devenii portalul regelui ceoaba, talentatul varga, orfanul izidor , si continuam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.