Ultima actualizare: azi, 17:18
Locale

Membrii PNL critică modul în care se organizează concursul pentru inspector şcolar judeţean

pnl, sanda neste, virgil enatescu 01Membrii PNL Satu Mare au criticat astăzi, într-o conferinţă de presă, modul în care Ministerul Educaţiei organizează concursurile pentru ocuparea funcţiilor de inspectori şcolari generali şi adjuncţi. Atât Sanda Neşte cât şi Virgil Enătescu au afirmat că este nevoie de oameni bine pregătiţi a căror selectare să se facă după CV, şi structurile de personalitate, astfel încât să fie persoane care pot face performanţă și nu persoane numite politic.

Sanda Neşte susține că ordinul ministrului Educaţiei din 4 februarie care prevede organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar judeţean şi adjunct aruncă sistemul educaţional românesc în urmă cu 10 ani, deoarece evaluarea este aproape în totalitate la fel cu cea din anul 2005. De asemenea, 70% din bibliografie prevede aspecte legislative, lucru cu care aceasta nu este de acord, fiind de părere că un inspector general ar trebui să se axeze mai mult pe strategii de învățământ, atât naționale cât și ale Uniunii Europene.

În opinia ei, cea mai bună variantă ar fi ca angajarea inspectorilor să se facă de către firme specializate de resurse umane.

“Cred că aceste concursuri ar trebui să fie organizate de firme private specializate în resurse umane. De ce? Pentru că nici ministerul şi nici inspectoratul nu dispune de persoane specializate să poată să facă o selecţie şi o recrutare de calitate. Dacă firmele multinaţionale au încredere în serviciile acestor firme, oare sistemul educaţional de ce nu ar face acest lucru în condiţiile în care un inspector şcolar general conduce 5.000 de cadre didactice într-un judeţ?”, a afirmat Sanda Neşte.

Virgil Enătescu consideră că se observă o “grabă fantastică din partea PSD-ului să ocupe toate posturile de conducere din învăţământ ca să rămână cu o structură de învăţământ de PSD-işti”, de culoare “roz, rozosin spre roşu închis”.

Reprezentanţii PNL susţin că pentru fiecare post s-a înscris la concrus o singur persoană deoarece celelalte ştiu că n-au şanse.

“Am fost în astfel de situaţie, ştiu. M-am pregătit, am concurat cu cineva care nu fusese nici director, nici inspector şi a luat un punctaj mai mare decât mine. Şi atunci? Un astfel de concurs presupune din partea unei persoane responsabile un foarte mare consum, pregătire serioasă, deplasare la Bucureşti”, a mai spus Neşte.

 

 

4 comentarii

 1. loati Răspunde

  Domnule Enatescu, dar la spitalul pe care l conduceti cum se procedeaza ??????????????????????????????? CU DETASAI ?????????????????????????????????????????

 2. Ciprian Marius Pavel Bojan Răspunde

  Lasă mă, când îți veni voi la putere o să vă vârâți voi oamenii în funcții… Legea compensației… 😛

 3. Profu de serviciu Răspunde

  Madam Neste cand bateai la usa la PSD sa te primeasca parca nu erai asa vocala… Ti-au vazut aia “calitatile”si nu te-au primit. Cand ai fost la putere precis faceai lobby sa se faca concursuri de catre firme specializate. Si marmota invelea ciocolata…….

 4. antracit Răspunde

  Sanda Nește zici că-i Benny Hill iar Enetescu, papagalul Gonzo! No, da tre să spună si ei oarece! Orice!
  Sanda spune mai bine despre firma ta si micile ei trucuri iar dottore Enetescu să povestească despre rețetele ilegale! Ar fi mai interesant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
”Shapes and Shadows” by Robert Costea la Muzeul de Artă

Secţia de Artă a Muzelui Judeţean Satu Mare vă invită la o expoziţie foto inedită: ” Shapes and Shadows”, semnată...

Închide