Ultima actualizare: ieri, 19:53
Locale

Prejudiciu de 767.500 euro prin distrugerea hotelului Dacia

Vasile TantasFamilia Țânțaș ar putea fi obligată să plătească municipiului Satu Mare suma de 767.500 euro pentru distrugerea hotelului Dacia. Consilierii locali au votat astăzi în unanimitate un proiect de hotărâre prin care se constituie parte civilă cu o sumă 767.500  euro în dosarul 317/P/2012 instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, ce are ca obiect distrugerea complexului hotelier Dacia.

Primăria municipiului Satu Mare a încheiat un contract de evaluare a distrugerilor cauzate de nefinalizarea lucrărilor autorizate în baza autorizaţiei nr. 1016/2008 şi din cauza neluării măsurilor de conservare a complexului hotelier Dacia din P-ţa Libertăţii nr. 8, iar din expertiza de specialitate a rezultat suma de 767.500 euro necesară refacerii anumitor elemente cât mai aproape de forma originală a monumentului. Astfel, 141.750 euro sunt necesari pentru refacerea tâmplăriei perimetrale, ale refacerii tâmplăriei interioare ar fi de 74.750 euro, restaurarea stucului policrom ar costa 195.000 euro, iar refacerea vopsitoriei decorative ar fi de 156.000 euro.

Prezent la ședința de Consiliu Local, Vasile Țânțaș, proprietarul clădirii hotelului Dacia a luat cuvântul la punctul Diverse, care a afirmat că toate lucrările făcute la clădire au fost realizate conform documentației tehnice depuse iar proiectanții lui sunt de părere că toate elementele au fost conservate și nu distruse. Astfel, el a spus că nu înțelege la ce se referă suma impusă de 767.500 euro și ce doresc de fapt consilierii locali. El a mai adăugat că hotelul este de vânzare, s-au trimis oferte la Ministerul Culturii, la Consiliul Județean și la Primărie, dar nu s-a primit un răspuns clar. Referitor la decizia de astăzi, el le-a transmis aleșilor locali că instanța de judecată va face dreptate.

 

19 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Ruşine domnului Ilyeş si Szabou pentru vanzarea hotelului felicitări Coica :s-ă plătească indivizii ăstia pentru prejudiciul de imagine care l-au adus oraşului.

 2. Balogh Estera Răspunde

  S-ă plătească oşenii despăgubiri aşa le trebuie şi-au bătut joc de clădirea aceasta şi de oraş.Vă susținem domnule Primar.

 3. huja viorel Răspunde

  Este primul dintre primari care apară interesul public de şarlatanii care au intrat în posesia hotelului cu sprijinul Udmr.

  • vadas laszlo Răspunde

   asteapta tu pana la capat, sa vezi ca nu va fii nimic. sa-i multumesti la UDMR ca ai un oras frumos. Dupa Anderco a furat, dupa ce a venit UDMR a inflorit Satu Mare , sa nu uitam

 4. aida Răspunde

  Felicitări primarului aceşti òşeni au jumulit statul român 25 de ani.

 5. Sanda Răspunde

  “din expertiza de specialitate a rezultat suma de 767.500 euro necesară refacerii anumitor elemente cât mai aproape de forma originală a monumentului. Astfel, 141.750 euro sunt necesari pentru refacerea tâmplăriei perimetrale, ale refacerii tâmplăriei interioare ar fi de 74.750 euro, restaurarea stucului policrom ar costa 195.000 euro, iar refacerea vopsitoriei decorative ar fi de 156.000 euro”.Bun,deci expertii au stabilit că acestea sunt sumele necesare pentru lucrări. Consiliul Local sau Primaria au pretentia sa incaseze acesti bani de la Țânțaș? Și ce vor face cu ei? Vor executa aceste lucrari la imobilul proprietatea lui Țânțaș? Cine a fost prejudiciat câtă vreme proprietarul clădirii este Țânțaș?

  • radu Răspunde

   Doamne cate minte ai !!!!!!!!!! Repetam :
   Primăria municipiului Satu Mare a încheiat un contract de evaluare a distrugerilor cauzate de nefinalizarea lucrărilor autorizate în baza autorizaţiei nr. 1016/2008 şi din cauza neluării măsurilor de conservare a complexului hotelier Dacia din P-ţa Libertăţii nr. 8, iar din expertiza de specialitate a rezultat suma de 767.500 euro necesară refacerii anumitor elemente cât mai aproape de forma originală a monumentului. Astfel, 141.750 euro sunt necesari pentru refacerea tâmplăriei perimetrale, ale refacerii tâmplăriei interioare ar fi de 74.750 euro, restaurarea stucului policrom ar costa 195.000 euro, iar refacerea vopsitoriei decorative ar fi de 156.000 euro.

   • Sanda Răspunde

    Fii mai explicit:cum poate fi aceasta suma un prejudiciu al Municipiului, cata vreme nu Municipiul, ci Tantas este proprietaul cladirii? Consiliul Local a hotarat sa se constituie parte civila cu aceasta suma impotriva lui Tantas. Intrebarea ramane: ce va face Primaria cu acesti bani (presupunand ca o sa-i incaseze de la Tantas)? Va executa lucrarile la cladirea lui Tantas?

    • Paul Răspunde

     @Sanda, singurul prejudiciat in toata povestea asta, (pe langa locuitorii din SM) este Municipiul si statul roman. Este adevarat ca tantas este proprietarul cladirii, dar nu spui ce fel de abuzuri si ilegalitati au stat la baza ca el sa ajunga proprietar? Sa-ti spun eu? Judetul asta isi merita monstrii, pentru ca asta au fost si au ramas oamenii cu putere de decizie din parchete si instante. Instantele ii improprietaresc abuziv si parchetele ii apara cu prescrierea. Singura lor problema este ca la DIICOT faptele de crima organizata se prescriu mai greu. 😉

 6. cristi Răspunde

  Ceea ce face D.ul Coica este un abuz un serviciu!

  • oşenii şi baliga Răspunde

   CRISTI la voi acolo intre oşenii tăi se spune un serviciu?te a pus familia de pocăiți care au sifonat statul Roman 20 de ani sa comentezi?

  • oşenii şi pălinca Răspunde

   Semianalfabeți sunteți mulți din zona respectivă.

 7. satmarean Răspunde

  Este un abuz asupra sătmărenilor că face-ți parte din acest județ.

 8. taietor de paduri Răspunde

  Felicitari primarului .Doar că suma e prea mică pentru căt au furat ei.

 9. EXISTA D.N.A. IN SATU MARE? Răspunde

  De vina sunt cei care au vandut cladirea -patrimoniu unor analfabeti exact cum s-a intamplat si in Timisoara insa acolo a intrat DNA-ul pe fir !!Aici cand o sa-si faca treaba??De unde a “mostenit” fostul comandant- militian Molnar sumedenia de cladiri ce si le-a “tras” in municipiu??Aloooo,DNA-ul??

  • Cetateanul Răspunde

   Din pacate DNA SM nu mai exista. A fost desfintat, singurul birou anti-coruptie competent pe razaa asta fiind la Oradea.
   Problema celor vinovati de stadiul avansat de degradare al Hotelului este ca nu DNA este competent pe faptele ce ii pot incrimina ci DIICOT-ul, pentru constituirea unui grup criminal organizat. Si bine ai spus, “de vina sunt cei care au vandut cladirea PATRIMONIU” dar oare cine le-a dat drept sa vanda? Nu instantele murdare?

 10. Cocastarc Răspunde

  MAFIA LOCALA: govor, silaghi, oameni platiti de la DNA sa inchida ochii BUT Dumnezeu va plati!

  • tanar Răspunde

   Te trezești croncănind, Cocostârcule! Cei enumerați mai sus nu au nicio tangență cu retrocedările!
   Toate au fost făcute de Szabo si Iles, asta știe toată lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Consilierii municipali au votat norma de hrană pentru polițiștii locali

Polițiștii locali își vor suplimenta venitul lunar cu norma de hrană, începând cu 1 mai, decizia fiind luată azi, de...

Închide