Ultima actualizare: azi, 09:10
Locale

Adrian Cozma către Consiliul Județean: Jos laba de pe cultură

Adrian Cosma (3)”Jos laba de pe cultură”, a fost mesajul transmis de consilierul județean PNL, Adrian Cozma, într-o conferință de presă susținută la sediul partidului. Lipsa de profesionalism a două instituții de cultură din județul Satu Mare a fost în atenția consilierului județean, și anume Biblioteca Județeană și Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale.

Consilierul a criticat forma de organizare a concursurilor de la Biblioteca Județeană pentru posturile de șef serviciu și șef birou, solicitând de la Consiliul Județean documentele care au stat la baza organizării acestor concursuri, precum și cine a decis membrii comisiei de concurs.

Pentru funcția de șef birou a concurat o persoană care are experiență de 15 ani în domeniu și a câștigat o persoană care a venit din exterior. Sunt situații extrem de grave care se întâmplă.  Am să atac în contencios-administrativ toate concursurile care nu s-au desfășurat legal. Este imposibil ca un fost electrician să facă parte din comisia de concurs și din toate comisiile de cultură. Este inadmisibil”, a declarat Adrian Cozma.

Adrian Cozma consideră că, Consiliul Județean este bun de plată pentru că nu a respectat prevederile legale.

Nici nu ne interesează de ce actualul director de la Muzeul Județean nu mai este bun, dar acum se vrea aducerea altuia, din afara sistemului. Legea spune că înainte cu 120 de zile de încetarea mandatului să se organizeze concurs. Nu s-a făcut”, a spus Cozma.

Totodată, consilierul județean a afirmat că nu este voie să existe interimat la instituțiile de cultură, mai mare de 120 de zile.

Vedeți situația de la Biblioteca Județeană unde am avut interimat de 2-3 ani. Și tot îi schimbăm, care unde trec, pe la ce partid. Dacă e la PLR e bun, dacă a ieșit de la PLR e rău, dacă a fost la PSD e și mai bun. La Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale la fel. Din 2014 avem interimat, chiar dacă legea ne spune că în 120 de zile trebuia organizat concurs. Le transmit distinșilor reprezentanți ai Consiliului Județean, care se pretind că le știu pe toate și de fapt nu știu nimic: Jos laba de pe cultură”, a încheiat consilierul Adrian Cozma.

16 comentarii

 1. adi Răspunde

  Iară o apărut contrabandistul asta aici ? ))))
  Ba de de ce nu-l arestati o data, eu nu inteleg !!!!!
  Te vrei tu vreun bibliotecar cumva? Asta inafara de pachetele de ce scrie pe pachetele de tigari nu stie ! ))))
  Țâcă…. stai pe cur și dă la labă până ce nu te arestează aștia.
  Parcă ma și vad mergând la bibliotecă si Cozma acolo director ))))))))))) asta e cea ma bună poantă pe care o poți auzi….

  • Dari Răspunde

   Repede ati sarit sa atacati…daca v-ati folosi energia in scopuri mai bune, ar merge mai bine in tara aceasta, dar fiecare cauta fanul din ochiul vecinului. Cum apare omul cu o problema reala, care chiar ne afecteaza, repede si sariti cu atacuri.

 2. Tulburel Răspunde

  Eu il stiu pe tipul asta de mult, am facut impreuna cateva afeceri ( nu tare curate ), nu-i el rau da-i infipt in mocirla pana in gat. Pe mine m-a inselat cu o suma frumusica, a promis ca-l voi da in gat cu toate. URMEAZA
  Stiu tot Adituca si ma razbun

 3. lucian Răspunde

  Vad ca deranjati cloaca politica de la CJ, domnule Cozma! In aceste institutii trag chiulul toti cei care scriu si fac frumos la sefii de la Consiliu! Sa ne arate d-nu Felician Pop , fluturasul de salariu si sa vedem cum stiu sa scrie dupa dictare si sa vrb liber comisia de examinare de la Biblioteca Judeteana! Numai, atentie mare! A mai fost una fara niciun fel de competenta acolo si uite unde-o ajuns! Tocmai la puscarie! Aviz clientelei politice!

 4. Ciprian Marius Pavel Bojan Răspunde

  Miros peneleii sânge! Vor puterea și nu mai au răbdare, o vor repede, ei știu că având puterea, au de toate. Rețeta Guvernului Boc e semnificativă! Mesajul e de fapt: ”Destul au furat ăștia, acum e rândul nostru, votați-ne pe noi!” 😛

 5. Ciprian Marius Pavel Bojan Răspunde

  Miros peneleii sânge! Vor puterea și nu mai au răbdare, o vor repede, ei știu că având puterea, au de toate. Rețeta Guvernului Boc e semnificativă! Mesajul e de fapt: ”Destul au furat ăștia, acum e rândul nostru, votați-ne pe noi!” 😛

 6. stelica Răspunde

  Domle avocat, cultura asta e prea complicata pentru dumneata. Nu te baga unde nu te stii ca o sa iti prinzi urechile alea care iti flutura in vant. Vezi mai bine de tigarile alea de peste, ca e mai rantabil

 7. grecu Răspunde

  Deci Felician, Robica si mama si toti nu va umflati cu povesti inventate! Daca a facut omu ceva exista justitie! Voi si postacii vostri sa ne arate flururasul, nu ala popo, cel de salar! Aha, aha va vine randu, sunteti deranjati de cineva insfarsit, va vine randu si improscati cu noroi ! Va temeti popoul ?

 8. fara foi Răspunde

  tri-foi sau mai degraba fara foi? taci acolo se vede ca ai prea mult timp liber de cand esti in pensie. fiica ar trebui sa scrie mai corect din punct de vedere gramatical, totusi, se pretinde a fi avocata (gluma buna)

 9. Mariana Răspunde

  Are perfecta dreptate. La noi functiile se obtin doar dupa culoarea politica. Si nu oricare, ci cea care trebuie.

 10. ionel Răspunde

  poate are si cozma păcatele lui dar ” culturnicii” sătmăreni sunt niște nulități certe .La muzeu se pregătește terenul pentru ardelean tâmplarul.

 11. dia Răspunde

  Barmana de la Villa Class a ajuns sef birou, nu casiera, nu contabila, nu economist, adica sa aiba si ea un servici serios. Asta da salt pentru cultura satmareana!

 12. hegel Răspunde

  Cosma asta e din Cascadorii rasului

 13. Adevaruldoare Răspunde

  Omul apare cu probleme reale, iar daca are dreptate e grav, acest abuz al unor institutii din judetul nostru. Cei care il ataca oricum va stie lumea ca sunteti postacii urgiei rosii sau reformatorilor, nu va agitati, dar macar nu va dati de gol, comentati obiectiv !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.