Ultima actualizare: azi, 16:37

Locale

Concurs de educație rutieră la grădinițele sătmărene

educatie rutiera (7)Educaţia rutieră a celor mici este una din priorităţile poliţiştilor de prevenire sătmăreni. Prin lecţii desfăşurate la grupe,  jocuri, activităţi de dirijare a circulaţiei în teren, dar şi prin concursuri cu tematică rutieră, poliţiştii sunt implicaţi în viaţa micilor pietoni de azi, viitorii biciclişti şi şoferi de mâine.

Un eveniment important pentru preşcolari s-a desfăşurat joi,  28 mai 2015, la Grădiniţa 14 Mai din Satu Mare, unde 12 echipaje formate din câte 2 copii  au dovedit că ştiu regulile de circulaţie în cadrul etapei judeţene a concursului ”Suntem mici, dar circulăm corect!”, concurs aflat la cea de-a 9-a ediţie. La această etapă au intrat în concurs echipajele câştigătoare ale primelor 3 locuri la fazele zonale, desfăşurate la Satu Mare, Carei şi Negreşti Oaş, cu o săptămână în urmă.

Juriul a fost alcătuit din  reprezentantele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, instituţie parteneră în organizarea acestui concurs alături de GPP 14 Mai, comisar Săndulescu Simona, inspector principal Hrihorişan Felicia, inspector Camelia Cosma , alături de care s-a aflat David Seletye din partea ACR Sucursala Satu Mare şi Puşa Câmpan, specialist în prevenire în cadrul  Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog. Copiii au avut de parcurs 3 probe: chestionar, comentarea unei imagini ”la prima vedere” în care descoperă greşelile şi precizează comportamentul corect în diferite situaţii cu care se pot întâlni în trafic şi ghicitori pe teme de circulaţie.

 După evaluarea rezulatelor cei mai buni s-au dovedit copiii de la Grădiniţa 14 Mai din Satu Mare, echipaj format din Huja Ignat Nerea şi Ştirbu Larian, pregătiţi de educatoarele Dragomir Nicoleta şi Pop Firuţa.

Pe locul II s-au clasat două echipaje, respectiv cel al  Grădiniţei cu Program Normal nr. 2 din Negreşti Oaş, format din Cracolici Michele şi Zimbru Silvan, îndrumaţi de educatoarea Osvath Anamaria, şi echipajul de la Grădiniţa nr. 11 din Satu Mare format din copiii Vădan Cristian şi Paşca Cristian, coordonaţi de educatoarea Ciora Ancuţa, care au dovedit că ştiu cum se traversează în condiţii de siguranţă, semnificaţiile culorii semaforului, locurile publice unde se pot juca în siguranţă, semnele agentului de circulaţie şi cunosc  indicatoarele rutiere destinate pietonilor şi bicicliştilor.

Locul III a fost ocupat, de asemenea,  de două grădiniţe, respectiv Grădiniţa nr. 9 din Satu Mare, cu un echipaj format din copiii Halmi Darius şi Nesteriuc Ayan, coordonaţi de educatoarele Silaghi Mihaela şi Pop Mărioara şi Grădiniţa Liceului Teologic Ortodox, reprezentată de copiii Urda Ayan şi Napholtz Maya, sub îndrumarea educatoarei Micle Maria Liliana.

Rezultatele bune obţinute de toate celelalte echipe participante au fost răsplătite cu menţiuni acordate grădiniţelor: GPP Draga Mea, GPP nr. 1 Carei, GPP nr. 1 Negreşti Oaş, GPN Boineşti, GPP Voinicelul, GPP nr. 2 Carei, GPP nr. 1 Negreşti Oaş.

La finalul concursului copiii şi educatoarele au fost recompensaţi pentru efortul lor prin acordarea de diplome, medalii şi materiale promoţionale oferite de directorul ACR Sucursala Satu Mare, precum şi multe premii.

Concursul a fost posibil datorită iniţiatoarei acestuia, Anuca Cupşa, director al GPP 14 Mai, de coordonarea  fazei judeţene  desfăşurată la Satu Mare, ocupându-se la această ediţie Florica Codrean, educatoare în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.