Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Episcopii catolici din România vin la Satu Mare

epconfSatu Mare va fi gazda sesiunii de primăvară a Conferinţei Episcopilor Catolici din România, între 6 şi 8 Mai.

Episcopii catolici din România vor participa la Sesiunea de primăvară a Conferinţei, care va avea loc la Satu Mare, în perioada 6 – 8 Mai. Pe ordinea de zi a lucrărilor sunt trecute teme care privesc viața Bisericii locale dar și evenimente apropiate la nivelul Bisericii universale. Programul Sesiunii cuprinde și momente de rugăciune comună în special celebrările Sfintelor Liturghii, la care sunt aşteptaţi să ia parte şi enoriaşii.

Astfel, lucrările vor începe deja după sosirea de miercuri, după care, de la ora 19:00 vor oficia prima Sfântă Liturghie în Catedrala Romano Catolică din Satu Mare. Joi vor fi programate mai multe sesiuni de lucrări până seara, ora 19:00, când vor fi oficiate simultan Sfântele Liturghii, în rit latin, limba română în biserica Calvaria, în limba maghiară în Catedrală, iar în rit bizantin în biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril.

Întâlnirea episcopilor se va sfârşi vineri după masă, după încă două sesiuni de lucru.

Conferinţa Episcopilor din România îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România şi exprimă unitatea Bisericii locale şi uniunea intimă cu urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte.

Sursa: Episcopia Romano Catolică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.