Ultima actualizare: ieri, 22:13
Locale

Pagube în urma furtunii cu grindină. Zeci de case fără acoperiș, mașini avariate și stâlpi electrici doborâți

SAMSUNG CSCCa urmare a furtunii din după-masa zilei de luni, 25 mai 2015, care a afectat mai multe localităţi din judeţul Satu Mare, prefectul dr. Eugeniu Avram a convocat de îndată Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Şedinţa s-a desfăşurat de la ora 18,30 în sala mică a Palatului Administrativ. Întrunirea a avut loc pentru efectuarea unei prime evaluări privind pagubele provocate de ploaia cu grindină care a căzut între orele 16,00 şi 17,00 în localităţile judeţului Satu Mare.

Membrii CJSU l-au informat pe reprezentantul Guvernului în teritoriu despre măsurile întreprinse pentru a rezolva situaţiile de urgenţă. Conform primelor date, în intervalul de timp menţionat au căzut precipitaţii de până la 32,2 litri/mp, iar în anumite zone s-a înregistrat grindină de mărimea unui ou de găină (52 mm). Cele mai afectate localităţi sunt Cioncheşti, Giorocuta, Supur, Sechereşa, Acâş, Porumbeşti şi Ardud. Astfel, în Cioncheşti vijelia a doborât zece stâlpi de joasă tensiune, iar 40 de consumatori casnici au rămas fără energie electrică. Conform celor declarate de reprezentantul societăţii de furnizare a energiei electrice, problema va fi remediată în cel mult 24 de ore. Tot în Cioncheşti nouă autoturisme au fost afectate de grindină, acoperişurile a două case au fost distruse, iar opt locuinţe au fost avariate în proporţie de 10%. În localitatea Giorocuta au fost afectate şapte gospodării, iar patru case au fost uşor inundate. Şi în municipiul Satu Mare, grindina a produs pagube însemnate, acestea fiind în curs de evaluare.

SAMSUNG CSC

În calitate de preşedinte al CJSU Satu Mare, prefectul le-a solicitat primarilor să transmită la prima oră marţi, 26 mai 2015, rapoartele privind situaţia pagubelor materiale provocate în urma furtunii, iar membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă le-a cerut implicare, responsabilitate şi cooperare instituţională în vederea soluţionării prompte a tuturor evenimentelor cauzate de fenomene meteorologice periculoase.

Sursa: Prefectura Satu Mare

12 comentarii

 1. prefucktura Răspunde

  Si ce o sa faca nimic se intalnesc evalueaza si inainteaza memoriu guvernului si bietii oameni sa astepte ajutor material de la SF Asteapta ca atat pot face reprezentantii in teritoriu… a nu ca mai au salariile de luat lunar.

 2. C Bojan Răspunde

  Localitatea Supur, da! Și care o fi? Supuru de Sus, Supuru de Jos? Ambele sate?

 3. Borhidan Nicolae Răspunde

  bine ca e obligatoriu asigurarea pt locuinte ce facem cu ele ? nimic doar incaseaza banii

 4. Adrian Andrei Răspunde

  pagubele is insemnate mai ales datorita limuzinelor scumpe care au fost indoite de gheata

 5. Adrian Andrei Răspunde

  pagubele is insemnate mai ales datorita limuzinelor scumpe care au fost indoite de gheata

 6. Gavril Popan Răspunde

  Daca are bani de limuzina sa aiba bani si de un garaj

 7. acs Răspunde

  Multumim domnului primar Coica pentru ingenioasa idee de demolare a garajelor din Micro 17, dupa grindina de ieri.
  Asteptam sa termine ingenioasele parcari, unde vom plati locul de parcare nu ca la parcarea de pe Lucian Blaga unde sunt cabinetele domnului primar si nu se percepe taxa de parcare cu tichet deoarece scrie pe masini Dr. Coica.

  • equidistant Răspunde

   Nu vreau sa stiu cine a aprobat desfiintarea pistei de biciclete.Unii pot sa faca orice…Sunt sigur ca daca muschii lor vreau vor construi garaj in mijlocul Parcului Libertatii. Cine sa-i opreasca?

 8. Levi Levi Răspunde

  daca guvernul a pus taxa de stalp si de ploaie, sa plateasca daunele proprietarilor de masini…masina de lux, ce-i fute pe unii grija…

 9. Levi Levi Răspunde

  daca guvernul a pus taxa de stalp si de ploaie, sa plateasca daunele proprietarilor de masini…masina de lux, ce-i fute pe unii grija…

 10. Angela Tolgyi Răspunde

  Asa este vom primi ajutor finaciar de la SFANTU ASTEAPTA ca defapt comisia de evaluare a pagubelor care a umblat in sat SECHERESA nici nu s au sinchisit sa intre in curtile oamenilor ,atunci ma intreb eu ca in ce fel se face evaluarea pagubelor ASTEPT UN RASPUNS

 11. Andrei Mihai Tatar Răspunde

  Tricoloru este gresit!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.