Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

Conflict aplanat cu jandarmii la Crucişor. Primarul şi ortodocşii, acuzaţi de furt

jandarm bisericaLa data de 13.06.2015, orele 09.35, I.P.J. Satu Mare a fost sesizat prin Serviciul Apeluri de Urgență 112, de către preotul greco-catolic S. Dorin din localitatea Crucișor, despre faptul că aproximativ 15 credincioși ortodocși din localitate, împreună cu primarul Andreica Florinel au intrat în Biserica Greco-Catolică și sustrag bunurile din lăcaș.

 La fața locului s-au deplasat lucrători din cadrul Secției 1 Poliție Rurală  Valea Vinului și jandarmi, care au stabilit că cele sesizate se confirmă. În fața bisericii au fost identificați aproximativ 15 credincioși ortodocși și primarul din localitate, care într-un tractor cu două remorci aparținând primăriei au încărcat băncile din biserică, iar în fața lăcașului de cult s-au găsit restul de obiecte de cult scoase din biserică. Totodată s-a stabilit faptul că între Parohia Greco-Catolică și cea Ortodoxă nu există nici o înțelegere sau sentință definitivă privind bunurile Parohiei Greco-Catolice.

În urma intervenției polițiștilor și jandarmilor, conflictul dintre cele două culte a fost mediat. Cultul ortodox a fost de acord să restituie băncile sustrase cultului religios greco-catolic, ocazie cu care s-a constatat lipsa a trei bănci, iar restul de 26 au fost introduse de către reprezentanții cultului greco-catolic în biserică.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și distrugere.

Sursa: Poliția Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.