Ultima actualizare: ieri, 22:16
Locale

Conflict aplanat cu jandarmii la Crucişor. Primarul şi ortodocşii, acuzaţi de furt

jandarm bisericaLa data de 13.06.2015, orele 09.35, I.P.J. Satu Mare a fost sesizat prin Serviciul Apeluri de Urgență 112, de către preotul greco-catolic S. Dorin din localitatea Crucișor, despre faptul că aproximativ 15 credincioși ortodocși din localitate, împreună cu primarul Andreica Florinel au intrat în Biserica Greco-Catolică și sustrag bunurile din lăcaș.

 La fața locului s-au deplasat lucrători din cadrul Secției 1 Poliție Rurală  Valea Vinului și jandarmi, care au stabilit că cele sesizate se confirmă. În fața bisericii au fost identificați aproximativ 15 credincioși ortodocși și primarul din localitate, care într-un tractor cu două remorci aparținând primăriei au încărcat băncile din biserică, iar în fața lăcașului de cult s-au găsit restul de obiecte de cult scoase din biserică. Totodată s-a stabilit faptul că între Parohia Greco-Catolică și cea Ortodoxă nu există nici o înțelegere sau sentință definitivă privind bunurile Parohiei Greco-Catolice.

În urma intervenției polițiștilor și jandarmilor, conflictul dintre cele două culte a fost mediat. Cultul ortodox a fost de acord să restituie băncile sustrase cultului religios greco-catolic, ocazie cu care s-a constatat lipsa a trei bănci, iar restul de 26 au fost introduse de către reprezentanții cultului greco-catolic în biserică.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și distrugere.

Sursa: Poliția Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Minoră accidentată grav pe strada Botizului

La data de 12.06.2015, ora 14.33,  pe  str.  Botizului din municipiul Satu Mare, T. Ileana, de 28 ani, din loc....

Închide