Ultima actualizare: azi, 18:02

Locale

Autoritățile sunt în alertă. Nu este exclus codul roșu de caniculă la Satu Mare

videoconferinta, masuri canicula (4)Autorităţile judeţene sunt în alertă după ce judeţul Satu Mare se află sub incidenţa codului portocaliu de caniculă şi nu ar fi exclus să se extindă atenţionarea la cod roşu. Membrii comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă şi șefii structurilor teritoriale ale M.A.I. au participat astăzi la videoconferinţa susţinută de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea. În sala mică a Palatului Administrativ din Satu Mare întâlnirea a fost condusă de către subprefectul Altfatter Tamas.

Această şedinţă în sistem videoconferinţă a fost convocată în vederea prezentării măsurilor necesare care se impun la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale vizând fenomenele de caniculă şi disconfort termic prognozate pentru această perioadă de către Administraţia Naţională de Meteorologie. “Începând de mâine, județul Satu Mare se va afla sub cod portocaliu de caniculă și se vor înregistra temperaturi extrem de ridicate și în următoarele zile, ajungând ca miercuri, probabil județul să fie sub atenționarea de cod roșu de caniculă iar spre seară furtuni cu descărcări electrice“, a spus directorul ANM, Ion Sandu.

Prin urmare, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, i-a transmis subprefectului ca împreună cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică și județene să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea populației. De asemenea, le-a transmis să se asigure că există stoc de medicamente de urgență, iar unitățile medicale să aibă rezerve suficiente de apă și asistenți medical. S-a mai impus ca în zonele aglomerate expuse caniculei să se organizeze puncte de distribuție a apei potabile, elevii să nu fie expuși afară la activitățile sportive, existând riscul de deshidratare iar angajații firmelor să aibă asigurată apa de către angajatori.

Inspectoratului pentru Situații de Urgență i s-a transmis să intensifice acțiunile de prevenire în caz de incendii de vegetație.

Subprefectul Altfatter Tamas, la finalul videoconferinței, le-a cerut reprezentanților Serviciului de Ambulanță Satu Mare și Unității de Primiri Urgențe ca mâine să aibă la dispoziție suficiente cadre medicale pentru a interveni în caz de urgență.

În weekend, au ajuns de urgență la spital 8 persoane afectate de caniculă, dintre care un copil.

videoconferinta, masuri canicula (2)

2 comentarii

  1. radu Răspunde

    Chiar daca va fi 40 grade nu va fi emis codul rosu deoarece nu vor sa declare stare de urgenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.