Ultima actualizare: azi, 09:04
Locale

Romeo Nicoară: Guvernul cerşeşte bani de la autorităţile locale în loc să le dea

Romeo Nicoara (1)Deputatul Romeo Nicoară, copreşedinte al PNL Satu Mare, a prezentat astăzi într-o conferinţă de presă o adresă transmisă primăriilor de către Instituţia Prefectului prin care li se solicită consilierilor locali să-şi doneze indemnizaţiile pentru a se impulsiona procesul de retrocedare a terenurilor.

Nicoară a afirmat că deşi este vacanţă parlamentară activităţile politice continuă, obiectivele din această vară fiind monitorizarea activităţii Guvernului dar şi continuarea întăririi şi organizarea internă a partidului, cu focalizare pe pregătirea alegerilor locale de anul viitor.

El a prezentat câteva date furnizate de Institutul Naţional de Statistică din care reiese că nivelul de trai nu creşte, nu se resimte în rândul populaţiei. Comparativ cu anul 2012, în luna mai a acestui an preţurile au crescut cu 7,25%, salariul mediu net a fost de 1.806 lei, mai mic decât în martie sau aprilie. De asemnea au crescut cheltuielile de consum de la 70 la 73% iar românii plătesc mai mult pe taxe şi impozite, ponderea crescând de la 16,6% la 18,6%.

“Creşterea economică nu se vede real în buzunarele românilor. Pentru acest lucru PNL în continuare consideră că este important gestul demisiei premierului Ponta pentru că astfel avem o şansă de a reseta România. Şi pentru acest lucru noi am demarat o campanie de strângere de semnături, a început săptămâna trecută, prin care românii pot cere personal demisia. Ea se desfăşoară la nivel naţional şi la nivelul judeţului Satu Mare, pentru că Ponta este un urmărit penal, este un personaj ipocrit”, a delcarat Nicoară.

Deputatul a prezentat o adresă semnată de către prefectul Eugeniu Avram în calitate de preşedinte al Comisiei Judeţene de Fond Funciar, adresată autorităţilor locale din judeţ, prin care încearcă să impulsioneze Comisiile locale de fond funciar, care nu au personal şi nici fonduri suficiente, să doneze indemnizaţiile de şedinţă pe o perioadă de trei luni.

“Cu alte cuvinte, Guvernul, prin bieţii săi reprezentanţi de la nivel judeţean, cerşesc bani de la autorităţile locale. Nu le dau bani, cerşesc bani! Cer consilierilor locali, care au indemnizaţii mici, 60-100 de lei, depinde de dimensiunea comunei, să-şi doneze aceste indemnizaţii pentru a putea lucra Comisia de fond funciar, în condiţia în care ar trebui să dea bani în acest proces de stabilire a dreptului de proprietate, nu să cerşească bani”, a spus Nicoară.

3 comentarii

  1. gigi Răspunde

    s-a trezit si putoiu de dormeo, du te la culcare inapoi in parlament si dormi tata in continuare ca n-ai facut nici cat e negru sub unghie pt jud asta si vi si bati din gura numa anapoda, suntem fruntasi in ceea ce priveste fondu funciar pe tara si nici asa nu e bine, voi ce ati facut ati dormit toti in papuci, doneaza-ti tu indemnizatia de parlamentar daca esti asa tara in clanta

  2. gigi Răspunde

    te-ai cam ingrasat de cand esti in PARLAMENT pe banii STATULUI ca inainte te lua vantu pe sus

  3. adi Răspunde

    HAI CA FACI PRAF TRASEISTULE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Accident rutier soldat cu două victime în Ghenci

Poliţiştii Poliţiei Municipiului Carei au fost sesizați în data de 09.07.2015 , în jurul orelor 05:06 prin SNAU 112 ,...

Închide