Ultima actualizare: ieri, 22:16
Locale

Canicula cuprinde toată ţara. Satu Mare rămâne sub cod portocaliu

canicula_temperaturi_mari_poza_92332700Canicula pune stăpânire pe România. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de caniculă valabilă pentru toată ţara. Potrivit ANM, în zilele de 11 şi 12 august, ţara noastră se va afla sub un val de căldură persistent, însoţit de un disconfort termic accentuat.

Codul portocaliu de căldură a fost extins, 10 judeţe aflându-se sub avertizare, pe 12 august. Astfel, se vor înregistra temperaturi de 38 de grade la umbră, disconfortul termic fiind accentuat.

Marţi şi miercuri, 11 şi 12 august, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35….37 de grade şi izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi podiş. Aici se va institui un cod galben de caniculă.

În judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 37…38 de grade, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat. În aceste zone se instituie cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat.

Potrivit ANM, valul de căldură va persista şi în următoarele zile şi, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea meteo.

Sursa: www.realitatea.net

temp_judete_rj1aajk72e8lhbuse7q3v2q7uvj1gm48_202_17143500

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
UPDATE: Luceafărul Oradea – Olimpia Satu Mare 0 – 0

UPDATE - Luceafărul Oradea și Olimpia Satu Mare au terminat la egalitate, 0-0, partida amicală disputată pe stadionul “Luceafărul” din...

Închide