Ultima actualizare: azi, 15:40
Locale

Sătmăreanca Raluca Domuţa, distinsă cu premiul pentru cea mai bună polițistă din lume în 2015

big_rd1_19689500Comisar-şef de poliţie Raluca Domuţa, originară din Satu Mare, a devenit prima polițistă din România, căreia i s-a conferit titlul de “International Female Police Peacekeeper 2015”, pentru rolul deosebit avut în timpul misiunii de căutare şi salvare din Haiti.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, duminică, în cadrul ceremoniei organizate de International Association of Women Police – IAWP în Cardiff – Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, comisarului-şef de poliţie Raluca Domuţa, din cadrul Poliției Române, i-a fost conferit titlul de “International Femele Police Peacekeeper 2015”.

“Aceasta a fost apreciată pentru implicarea în activităţile de căutare şi salvare a sute de persoane, derulate în urma cutremurului din 2010, precum şi pentru modul în care a asigurat securitatea medicilor care acţionau în zonă pentru combaterea holerei. De asemenea, polițistul român este considerat de organizaţiile internaţionale un ofiţer de poliţie de excepţie, a cărui experienţă este valoroasă în sprijinirea procesului de pace şi stabilizare din Haiti”, se precizează în documentul citat.

Raluca Domuţa a absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” în anul 1999, este specialist în știinte penale, psihologie judiciară și apărarea drepturilor omului. În prezent, este șef poliție regiune în cadrul Haiti – MINUSTAH și oferă sprijin de specialitate în domeniul combaterii criminalității organizate și a actelor de violență sexuală.

“Experiențele trăite în misiune internaționale, într-un mediu de securitate extrem de volatil m-au făcut să înțeleg de ce bunica mea, care a trăit experiența primului război mondial, când eram copil, în fiecare seară, la sfârșitul rugăciunii spunea ”Doamne ajuta-ne să ne trezim în pace!”, a declarat Raluca Domuţa.raluca-domuta-1024x678

Sursa: www.dcnews.ro

 

5 comentarii

 1. frankenstein Răspunde

  intre timp criminalul actritei e bine-mersi…… ar mai trebui premiati cativa politisti.

  • Lorand Răspunde

   Ce are una cu alta papagalule!

   • frankenstein Răspunde

    are, boule, pentru ca nu platim impozite ca sa fie haitienii in siguranta. ma cac pe ce-a facut respectiva in haiti cata vreme noi aici nu putem merge linistiti seara pe strada. Si ma doare-n pix de ce cred altii despre romani. Oricum nu dau doi bani pe noi. Mare rahat a putut face acolo. Mare mandrie.

 2. gigi Răspunde

  felicitari si ne mandrim cu astfel de oameni care ne fac cinste tarii, zonei noastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.