Ultima actualizare: azi, 15:05
Locale

Mircea Govor vrea congres naţional la PSD. Se schiţează liste cu candidaţi

Mircea Govor (5)Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că partidul a intrat în linie dreaptă cu pregătirea alegerilor locale, dar pentru ca totul să se desfăşoare bine trebuie un congres naţional al partidului în care să fie aleasă o conducere legitimă. Govor a anunţat că îl susţine mai departe pe Liviu Dragnea şi echipa sa.

Am intrat în linie dreaptă cu activităţile noastre de partid şi intrăm în linie dreaptă și cu pregătirea alegerilor de anul viitor. În 2012 am candidat cu liste comune pe USL, împreună cu colegii din PNL, acum USL-ul nu mai există şi la nivelul judeţului Satu Mare, am rămas în alianţă cu UNPR-ul. Nu se ştie dacă UNPR-ul va merge separat sau va veni cu noi în alianţă. Noi acum îi considerăm aliaţi, sunt aliaţi în guvernare şi ne pregătim pentru alegerile locale. Dar ca să poţi să te pregăteşti pentru alegerile locale, în primul rând îţi trebuie o stabilitate foarte bună la nivel naţional. La nivel naţional avem o conducere interimară şi eu consider că este de urgenţă necesar să convocăm un congres naţional până la jumătatea lunii octombrie pentru a putea pregăti în linişte, şi cu o conducere legitimă, alegerile locale“, a spus Govor.

Liderul PSD a explicat că dorește să pregătească alegerile locale în așa fel încât Dorel Coica să mai câștige un mandat de primar, dar pentru asta este nevoie de o conducere stabilă la nivel național.

“Aici, în Satu Mare, e o situaţie mai delicată decât în alte judeţe. Vreau să pregătesc în aşa fel alegerile locale, bineînţeles cu consultarea preşedintelui la nivel naţional şi a colegilor din conducerea centrală, încât noi trebuie să câştigăm, să rămână primarul nostru. Nu este un lucru simplu, pentru asta îţi trebuie o colaborare foarte bună cu celelalte partide politice, asta însemnând că eu susţin în mod special să avem o conducere stabilă la nivel naţional. Propun să avem congres până în 15 octombrie şi bineînţeles organizaţia PSD Satu Mare o să îl susţină în continuare pentru funcţia de preşedinte pe dl. Liviu Dragnea, împreună cu echipa pe care o s-o formeze în jurul dânsului”, a afirmat Govor.

El îşi propune ca pe lângă actualii primari PSD să mai aibă în judeţ încă trei edili.

“Sper din suflet ca după 15 octombrie să intrăm în forţă şi să ne pregătim pentru alegerile locale. În ceea ce înseamnă Satu Mare, eu în continuare mizez şi sunt ferm convins că avem forţa şi posibilitatea să recâştigăm municipiul Satu Mare. Am 21 de primării la niveul judeţului Satu Mare şi acestea vreau să le păstrez, bineînţeles să mai câştigăm cel puţin trei comune unde să avem primari PSD. Sunt ferm convins că noi, echipa de la nivelul judeţului Satu Mare, împreună cu cei de la municipiu o să recâştigăm municipiul Satu Mare pentru Dorel Coica. Nu este simplu, nu este uşor, în USL a fost mult mai simplu pentru că am fost două partide foarte puternice, acum lucrurile sunt un pic mai complicate, dar eu sper că reuşim”, a adăugat preşedintele PSD Satu Mare.

Govor a precizat că listele cu candidaţii se va întocmi după un congres al partidului, dar nu a ascuns faptul că deja se fac schiţe cu candidaţi pentru consiliile locale şi cel judeţean.

“După congres o să stabilim şi listele cu toţi colegii candidaţi. Vă spun sincer că deja schiţăm la nivelul judeţului cum vor arăta noile structuri, la nivelul municipiului Satu Mare, Carei, oraşelor şi binenţeles la nivelul Consiliului Judeţean. Nu vorbim de alte partide, nu atacăm viitori candidaţi, noi suntem un partid care vrem să facem ce trebuie pentru locuitorii judeţului Satu Mare, nu să împroşcăm cu noroi în alţii”, a afirmat Govor. 

11 comentarii

 1. Praslea Răspunde

  Felicitări Mircea, ne place ca te vedem implicat atât de tare in politica. Ne bucurăm de sprijinul si susținerea pe care o acorzi comuninatatii sătmărene prin aducerea de investiții in județul Satu Mare

 2. satmarean Răspunde

  Nu mai bine faceți un Congres regional, pe la Supur, decât unul național? Ce vocabular folosiți, domnule președinte! Jalnic!!!!

 3. Sătmărean Răspunde

  Pesediștilor, nu meritați să administrați județul și municipiul Satu Mare.

 4. vasile Răspunde

  Afara CANCERUL ROSU din Satmar in frunte cu Govor.JOS PSD!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. pop claudiu Răspunde

  vedeti ce poate face plitniseala

 6. satmarean1 Răspunde

  Govor s-a aflat sa vorbeasca? Uita ce a declarat in campania din 2014, cand a fst inregistrat? Nu-i rusine sa mai iasa in public si sa dea lectii? Pesedistilor, de ce nu scapati de penali si incompetenti? De ce promovati doar non-valori? Nu aveti oameni de calitate?
  PSD are o conducere nationala ce trebuie sa dispara! Cum poti sa ai in fruntea partidului un condamnat la inchisoare?

 7. satmarean1 Răspunde

  Domnule Govor, despre centura municipiului Satu Mare nu mai spuneți nimic? Ați renunțat la acest proiect sau îl lăsați pe Ovidiu Silaghi, fostul dumneavoastra coleg, transfug din PNL în PSD, apoi în inexistentul ALDE, specialist în centuri, să facă anunțul, după întoarcerea în PNL, cu concursul conducerii centrale, aripa pedelistă.

 8. florica Răspunde

  cine vorbeste ca nu da cu rahat,, voi pregatiti candidati doar cei care sint deacort sa fure pentru voi ,, cine dracu va mai vrede

 9. Satmar Răspunde

  Da-ti demisia ma analfabetule!!cat vei fi la conducere, PSD nu va câștiga nici o alegere in SATU MARE!!

 10. Bronz Răspunde

  Cand scapam de morta…nea asta?!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Consilierii locali au aprobat 12 noi staţii de autobuz

Consilierii locali, întruniți astăzi în ședință extraordinară, au aprobat locațiile stațiilor de pe raza municipiului Satu Mare folosite de autovehiculele...

Închide