Ultima actualizare: ieri, 22:30
Gastro

Salată de toamnă cu pere

salata-de-toamna-cu-pere_size5Dulceata perelor va completa perfect o salata cu radicchio si andive, aciditatea protocalelor si uleiurile din nuci.

Ingrediente

¼ lingurita piper negru macinat, 1 para fara samburi feliata subtire , 1 mana de andive  tocate, 1 mana de radicchio tocata, 1 mana frunze de salata verde rupte, 1 lingura capere tocate, 3 linguri ulei de masline, 2 linguri otet balsamic, 1 ½ lingurita mustar Dijon, 1/2 lingurita sare Kosher , 80g nuca tocata, prajita, 60g zahar

Metoda de preparare

Pune zaharul intr-o tigaie inalta pe foc mediu. Incalzeste pana cand zaharul se dizolva (1 minut). Si lasa-l pe foc inca un minut pana cand devine de culoarea caramelului. Ia-l de pe foc si amesteca in el nucile tocate. Apoi toarna amestecul pe o hartie de copt. Lasa-le sa se intareasca si apoi rupe in bucati.

Amesteca otetul cu mustarul, adauga treptat si uleiul, apoi caperele tocate, amestecand continuu. Intr-un bol amesteca frunzele de salta, andive si radicchio. Pune deasupra felii de pere, apoi nucile caramelizate. Toarna dressing-ul condimenteaza cu piper.

Sursa: foodstory.stirileprotv.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.