Ultima actualizare: azi, 08:38
Locale

Bune practici GAL Zona Sătmarului: Film de informare (VIDEO)

Termenul LEADER este folosit pentru a descrie o abordare locală specifică zonei rurale, provenind de la acronimul expresiei în franceză ,,Liaison Entre Actions de Développement de I’Economie Rurale”, introdus la începutul anilor ’90 de către Comisia Europeană ca o abordare experimentală pentru dezvoltare rurală. Însă, metodologia LEADER a avut atât de mult succes încât în prezent nu se mai folosește acronimul, ci LEADER a devenit un nume propriu utilizat în dezvoltare rurală în Uniunea Europeană.

Dezvoltarea teritoriului Zona Sătmarului prin Programul LEADER a fost programată și coordonată de actori locali care au reprezentat factorul decizional și au purtat responsabilitatea evoluției în timp a teritoriului delimitat, în care acționează.

Grupul de Acţiune Locală Zona Sătmarului reunește 56 de membrii din care 11 sunt Unități administrativ – teritoriale, 29 sunt parteneri privați (reprezentanți ai unor societăți comerciale, întreprinderi individuale,  persoane fizice autorizate și societăți cooperative), iar 16 membri reprezintă sectorul civil (ONG-uri, asociații sportive, unități de cult).

GAL  Zona Sătmarului este situat în partea centrală a judeţului Satu Mare. Pe teritoriul GAL-ulului există două puncte de trecere a frontierei cu Ungaria: Petea-Csengersima şi respectiv Peleş-Zajta.

Teritoriul este bine delimitat şi uşor de identificat: este vorba de localităţile ce se întind în imediata vecinătate a Municipiului Satu Mare, astfel are în componenţă comuneleViile Satu Mare, Odoreu, Păuleşti, Vetiş, Botiz, Micula, Lazuri, Socond, Dorolţ, oraşul Livada şi o localitate din județul Maramureș, Bicaz.

Numărul de locuitori cuprinși în teritoriul GAL Zona Sătmarului este de 45387 iar Densitatea populației teritoriului este de 71,56 loc/km2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale, Publicitate
Vremea joi şi vineri, în toată ţara. Cât de frig va fi şi unde va ploua

Vremea se va răci accentuat începând de mâine. Meteorologii ne avertizează, de asemenea, să ne aşteptăm la ploi mai multe...

Închide