Ultima actualizare: ieri, 19:32

Publicitate

Bune practici GAL Zona Sătmarului: Erlifruits SRL

Pe măsura 123 „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestire”, Societatea Erlifruits, reprezentată de Kiss Zsolt din Ungaria, realizează printr-un proiect depus la GAL Zona Sătmarului, un depozit frigorific necesar depozitării fructelor şi legumelor, precum şi integrarea acestora în circuitul de valorificare a produselor agricole a producătorilor din GAL Zona Sătmarului.

Prin realizarea investiţiei se vor asigura capacităţi de depozitare pentru castraveţi şi mere în sezonul de recoltare în special pentru fermierii din zonă, dar şi pentru producătorii de castraveţi pentru industria alimentară.

Camera frigorifică va avea o suprafaţă de 91 mp şi va putea înmagazina în vederea păstrării pe o perioadă lungă de timp, prin refrigerare, cantitatea de 250.000 kg mere, cu o capacitate anuală de 250 tone. Pe durata sezonului de castraveţi încărcarea maximă pe cameră va fi de 40.000 kg de castraveţi, cu o capacitate anuală de 4.200 tone.

Valoarea totală a proiectului este de 397.075 euro, ajutorul public nerambursabil fiind de 99.999 euro. Din fonduri proprii beneficiarul va dota depozitul frigorific cu cântar rutier, spaţii pentru birouri, vestiare, camere cântar, spaţiu de predepozitare şi sortare, drumuri şi platforme de acces, platformă betonată pentru cântar rutier, precum şi accesul la infrastructura de apă, canalizare şi curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.