Ultima actualizare: azi, 18:42

Sport

Cea mai dulce victorie. Olimpia a bătut „Universitatea” pe Cluj Arena

Portarul Claudiu Baican a fost eroul partidei

Portarul Claudiu Baican a fost eroul partidei

Olimpia Satu Mare a obținut o victorie foarte mare în această seară pe una din cele mai frumoase stadioane din România, Cluj Arena. Echipa cu cea mai substanţială prezenţă în Liga 1 din cele înscrise în seria a II-a a Ligii B, Universitatea Cluj, nu a avut nicio şansă în faţa unei formaţii sătmărene căreia i-a ieşit totul: două goluri rapide, un penalty apărat şi inspiraţia unui antrenor care şi-a antrenat echipa pe înserat (pentru că la Satu Mare nu există nocturnă).

Tiberiu Csik decide să înceapă cu Băican – D. Muntean, Tătaru, Heil, Iuhas (C) – Robert Villand, Chivari – Takacs, Selagea, Bura – Boştină. Sătmărenii deschid repede scorul prin cine altcineva decât un fost „student”. Rareş Takacs centrează perfect din corner în minutul 5, Heil se înalţă prin învălmăşeala din zona de pedeapsă şi marchează cu o lovitură imparabilă. 1-0, dar nimic nu anunţa încă victoria. Clujenii pasează calmi şi calculaţi. În minutul 18, într-o fază indentică cu primul gol al oaspeţilor, Takacs execută un corner, iar Tătaru marchează cu capul din careu. „Studenţilor” li se taie elanul şi concentrarea, fac posesie în continuare, dar nimeni din tabăra clujeană nu verticalizează spre poarta lui Băican. Galeria „Şepcilor Roşii” sună deşteptarea pe Cluj Arena şi băieţii lui Marius Popescu se pun în mişcare. Deşi a avut o posesie zdrobitoare până la pauză, 65-35%, nu putem contabiliza ocazii foarte mari la poartea lui Băican.

În repriza secundă, partida se schimbă radical, tinerii fotbalişti ai Universităţii prin viaţă şi reuşesc să reducă din handicap după doar două minute. 1-2, marcator Greu, cu un şut din interiorul careului. Dar şi galeria sătmăreană „Olimpia 1921”, formată din aproximativ 50 de persoane, ştie să se regrupeze la nevoie. Este îmbucurător să vezi că o galerie dintr-un oraş ca Satu Mare reuşeşte să ia faţa, în unele momente, „Şepcilor Roşii” din Cluj.

Galeria Olimpia 1921 - aproximativ 50 de satmareni au facut deplasarea la Cluj

Ocaziile încep să apară tot mai des la poarta lui Băican, dar gigantul blond din poarta sătmărenilor este într-o formă de zile mari. Acesta blochează două goluri ca şi făcute, după acţiuni personale ale lui Ursu şi Greu. Dar episodul din minutul 70 rămâne momentul cheie al partidei şi motivul pentru care Claudiu Băican a fost omul meciului. Selagea comite henţ în careu şi centralul dictează penalty pentru gazde. Ursu ia calm balonul, îl aşează la punctul cu var şi execută. Slab, e drept, dar şi Băican are aportul lui, pentru că ghiceşte direcţia şi intervine decisiv. Tinerii clujeni îşi pierd total concetrarea şi luciditatea, continuând să atace steril. Lucru care este pe placul echipei sătmărene care cedează deliberat teren, apărându-se calm şi calculat. Minutele trec şi reduta sătmăreană rezistă la atacurile tot mai anemice ale studenţilor. Vine şi minutul 90, iar Olimpia pleacă de la Cluj cu toate cele 3 puncte. Un rezultat nesperat de bun, care o trimite pe Olimpia până pe locul 3 în debutul etapei cu numărul 7. Pentru băieţii lui Csik urmează sâmbătă meciul acasă cu CS Mioveni, partida pe care o vor aborda cu un moral excelent după victoria fabuloasă de pe Cluj Arena.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.