Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Ziua Educației Nonformale, sărbătorită la Colegiul Doamna Stanca

ziua educatiei non-formale, Colegiul Doamna Stanca (50)Zi de sărbătoare la Colegiul Doamna Stanca din Satu Mare, conducerea liceului împreună cu toți elevii cursanți desfășurând o serie de evenimente menite de a marca cea de-a III-a ediție a Zilei Educației Nonformale. Astfel, elevii în această zi își dezvoltă diverse aptitudini și abilități prin metode educaționale nonformale atât la orele de curs, cât și în activități complexe, cum ar fi ateliere creative, flashmob, expoziție de afișe, dezbateri, lectură în aer liber și prezentări de proiecte.

Suntem foarte mândri că putem oferi copiilor noștri aceste ore deosebite prin metoda educației nonformale, pe care ei le agrează la maxim”, a declarat Ana Maria Marușca.

O primă acțiune a fost o campanie electorală de alegere a președintelui Consiliului Școlar a Elevilor care s-a desfășurat în incinta colegiului. Cea de-a doua a fost una mult mai complexă, astfel că membrii Clubului IMPACT ”Noua generație” formată din 25 de elevi cu rezultate remarcabile au avut ocazia să le prezinte colegilor activitatea de anul trecut, serbând totodată și un an de la înființarea clubului. Proiectele pe care le-au conceput membri clubului, de-a lungul unui an sunt: Târgul de Crăciun – Târgul acasă, Impactul culorilor în suflet de copil și Arta sătmăreană – Stanca susține artistul din tine. Clubul IMPACT a fost înființat printr-un proiect care aparține Fundației Noi Orizonturi și este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG România.

Noi suntem la început de drum în anul școlar 2015-2016, iar pentru că astăzi este Ziua Educației Nonformale și activitățile Clubului Impact se desfășoară săptămânal cu metode de educație nonformală, ne-am dorit să avem și noi o activitate distinctă, de prezentare într-un mod atractiv, astfel încât să recrutăm noi membri”, a declarat directoarea adjunctă a colegiului și lider al Clubului IMPACT, Cristina Gherman.

Aniversarea de 1 an a clubului Impact a necesitat și un tort, dăruit de directoarea Colegiului Doamna Stanca, moment care i-a bucurat pe toți participanții la acțiune.

Seria evenimentelor a continuat cu o paradă a costumelor populare, un flashmob muzical cu surprize pregătite de profesorul Sorin Ursei. De asemenea a fost invitat și fostul elev al colegiului Bogdan Bratiș, solist care s-a făcut remarcat la concursul X Factor și cu care se mândrește Colegiul Național Doamna Stanca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.