Ultima actualizare: azi, 10:12
Locale

Acţiune de patrulare pe timp de noapte pentru depistarea persoanelor fără adăpost

oamenii straziiDatorită temperaturilor scăzute ce s-au instalat în ultima perioadă a iernii, Asociaţia Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare iniţiază o acţiune de PATRULARE PE TIMP DE NOAPTE PENTRU DEPISTAREA ŞI AJUTORAREA PERSOANELOR RĂMASE PE STRĂZILE MUNICIPIULUI PE TIMP DE NOAPTE în data de 23 şi 24 ianuarie 2016.

Această acţiune constă în identificarea persoanelor de către o echipă compusă din asistent social, asistent medical şi voluntari.

În cadrul acţiunii se va împărţi ceai fierbinte şi pâine cu margarină. Patrularea se va face cu o autoambulanţă cu care vom transporta persoanele la un adăpost amenajat.

Acţiunea se va face în parteneriat cu:

– Poliţia Locală a Municipiului Satu Mare

– Poliţia Municipiului Satu Mare

– Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Satu Mare

– Serviciul de Urgenţă 112

– Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare

– Adăpostul de Noapte SPAS

În cazul depistării unor persoane rămase fără adăpost, autorităţile menţionate mai sus vor contacta telefonic coordonatorul acţiunii, pe asistentul social specialist, Nevezi Vasile, iar echipa Caritas se va deplasa la locul sesizat pentru a oferi pâine cu margarină şi ceai fierbinte nevoiaşilor şi pentru a-i transporta la un adăpost amenajat.

Luni, 25 ianuarie se continuă şi acţiunea de împărţire a ceaiului fierbinte şi a pâinii cu margarină. Astfel vor fi împărţite 200 de porţii de ceai fierbinte şi pâine cu margarină nevoiaşilor de pe strada Vulturului din Satu Mare.

Sursa: Caritas Satu Mare 

Un comentariu

  1. satmarean Răspunde

    Felicitari pentru actiune! Va doresc multa putere de munca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.